No facebook etc.

Vi är INTE aktiva på Facebook eller andra "sociala" medier.

Bad internet.

Internetuppkopplingen är dålig, ser sällan mejlen. Ring istället (dagtid 10-18).

 

180914 fredag

Grått, 8º C klockan 8,30 .

Om man vill lära sig om att ha ett "trim" så finns det mycket grundläggande som gäller. Saker man bara inte får överse. Detaljer som underlättare något enormt. Sedan finns det "fin-liret". Det som tillkommer på slutet, när allt annat sitter på plats. Att lära sig att klippa och trimma utställningsfrisyrer perfekt. Detta lär man sig lämpligast hos rasspecialister. De bästa i Sverige idag torde vara uppfödare av rasen som är aktiva utställare. Många av dem delar inte med sig av sin kunskap. Några få gör det. Ibland får man tillgång till kunskapen först om man köper en hund av den uppfödaren. Då frisyrer går i mode, så är utställningsfrisyrer en färskvara, som kräver att man är aktiv iaktagare på utställningar. Trots det ska man inte gå ifrån rasstandarden. Rasstandarden ska ALLTID ligga i botten på frisören. Rastypen ska lysa igenom alla frisyrer i världen. En hund som trimmas eller klipps måste dessutom ha tillräckligt med päls att bedöma inför utställningen. Man kan t ex inte klippa en pudel som en korthårig tax (kort överallt) och få en korrekt bedömning på en utställning på pälsen. En sådan hund ska ha KEP, då pälsen inte går att bedöma. Mer om att ha triminstitut/trimsalong.

Bilder på japaneserhundar, Pia´s Yuki Hisako-Ume, podengos, Pia´s Yo-Chi Kiichi, Ricco Vigal Leonsio Choco, Pia´s Toyomi Saku-Ra, Pia´s Nino Ramon, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, chihuahuas.

 

180913 torsdag

Sol, 12º C klockan 9.

Syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra blir idag 8 månader.

Lite nya tips om rengöring.

 

180912 onsdag

Sol, 13º C klockan 9,30.

Fler loppis prylar allt efter jag hinner samla ihop dem, fota dem och lägga ut dem på hemsidan. Det kommer också att komma verktyg, böcker, köksgrejer m m allt efter jag kommer till de kartongerna. Igår satte jag upp ett utställningstält vid vägen där grejerna finns.

 

180911 tisdag

Grått, 15º C.

Jag har funderat mycket på senare tid över allt snusk, allt skräp vi människor sprider omkring oss, i det lilla. Varför vill vi ha fult och skitigt kring oss? Vill vi ha så hemma också? Vad är vi för snuskhummrar egentligen? När jag besiktade bilen gick jag med mina hundar på en liten grässlänt. Jag fick hålla bort hundarna gång på gång, då gräsmattan var jämt fördelad med skräp, som jag inte ville hundarna skulle lukta på. Inte på något vis ovanligt, utan tvärs om, högst vanligt. Hur kan vi människor vara så här äckliga? I t ex Japan finns inte en enda soptunna kring gator och torg, ändå tar var och en hem sitt skräp och slänger det hemma, det finns inte ett skräp där. Är vi svenskar så dåliga människor att vi inte är kapabla att göra det som japanerna gör?

 

180910 måndag

Sol som övergick till regn på eftermiddagen, 15º C klockan 8,30.

Vår underbara, goa, keliga och genomsöta Pia´s Yu-Chi Aika blir idag hela 3 år idag.

 

180909 söndag

Sol, 14º C klockan 8 .

Vårat lilla ryska blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir hela 16 månader idag.

Loppis.

 

180908 lördag

Grått och blåsigt, 16º C.

Idag blir Pia´s Niño Alonzo 10 månader. Nu börjar vårt lilla gulligryn närma sig det magiska 1 år.

Valphage i tyg är en bra tillfällig begränsning av yta under kortare tid, t ex för en valpkull hos veterinären, eller för en hund på utställning o s v.

 

180907 fredag

Grått, 13º C klockan 8,30.

Idag blir vår vackra chokladkaramell från ryssland, Rikko Vigao Leonsio Choco, hela 18 månader gammal. Tänk vad tiden flyger iväg. Det känns som han är min lilla bäbis fortfarande.

 

180906 torsdag

Grått, 14º C klockan 8,30.

21 månader blir idag de två små systrarna Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba som bor kvar hos oss.

 

180905 onsdag

Grått, 17º C.

Så var det sabotage igen idag.

 

180904 tisdag

Sol, 22º C.

Vi har uppdaterat hemsidan idag. 249 nya filer har tillkommit.

Lite om klövjning.

 

180903 måndag

Sol, 5º C klockan 6 .

 

180902 söndag

Sol, 18º C.

Jakthundar springer omkring utan kontroll i byn idag, igen. Mina hundar får vara instängda, då jag är livrädd att återigen få en av mina hundar dödad av vilt omkringspringade jakthundar utan kontroll.

Idag skickar vi ett jättegrattis till Madeleine och hennes lilla älskling Pia´s Yuki Kiku-Yuzu som blev Bir-valp.

 

180901 lördag

Sol, 22º C.

Att vänja valpar vid ljud med start redan i valplådan är otroligt viktigt för att ge valpen största chansen att växa upp och bli en valp som är orädd för olika ljud. Detta ger tryggare valpar/hundar t ex på nyårsnatten. Hunden slipper vara olycklig och stressad återkommande år efter år livet ut. Ljud.

 

180831 fredag

Grått, 13º C.

Bilder på Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Diana M A Svenssonhundar, Pia´s Chica Rosalita, Pia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Shang-Shaw Yuppie, Pia´s Chicka Rosita.

 

180830 torsdag

Lätt regn från och till, 19º C.

Glycosamin kan skada hunden. Just glycosamin är extra farligt att överdosera. Extra fodertillskott.

 

180829 onsdag

Grått, 15º C klockan 6,30.

Idag fick våra yngsta japanese valpar åka rutchkana. Det tyckte de var kul! Jag tror jag ska köpa en rutchkana till mina hundar, det var kul! Sen hade vi valpträff idag, sån fart på hundarna. Alltid så kul att träffa våra gamla "bäbisar".

 

180828 tisdag

Grått, 8º C klockan 6,30.

Idag blir våra små lurvbollar Pia´s Yuki Emiko-Fujin och Pia´s Yuki Hisako-Ume 8 månader gamla.

 

180827 måndag

Sol, 17º C.

Om hundar äta sin egen avföring eller andra hundars avföring kallas det koprofagi. Det går att göra något åt.

 

180826 söndag

Grå morgon, sen sol, 21º C.

Medmänsklighet och att nå resultat. Vill vi få bättre djurhållning i Sverige eller inte? Om man tittar på proffs, så kan man se att många startar ut lite hårdare i början av sin karriär. Sedan blir de mindre dömande och mjukare och mer empatiska för vart år, allt för att nå resultat. Exempel på en världserkänd expert: Dr. Phil. Han jobbar oerhört icke-dömande, utan enbart utbildande, för att hjälpa år efter år, och uppnår enorma resultat, direkt och indirekt, han lägger in allt han har för att hjälpa och utbilda. Ett exempel till på en världserkänd expert: Hundprataren. Han jobbar oerhört icke-dömande, utan enbart utbildande, för att hjälpa år efter år, och uppnår enorma resultat, direkt och indirekt. Han lägger ner allt sitt kunnande och all sin erfarenhet för att hjälpa varenda hund, utan att ge upp om en enda. Vad handlar denna proffsighet om? Jo, att ha största möjlighet att hjälpa. För att utbilda korrekt använder dessa människor fakta. När det gäller våra djurinspektörer så vägrar de tala om nya regler, de vägrar upplysa. De har MASSOR av bestämmelser och regler på en hemsida, som i det närmaste är omöjlig att hitta igen nya regler i, eller leta upp enstaka gamla regler i. Varför? Vad är det de vill dölja? Hjälper de djur på detta vis? Knappast. Det är omöjligt att hjälpa och samtidigt undanhålla fakta. Om man sedan attackerar individer så stänger man dem från lyssnande, vilket omöjliggör hjälpande ännu mera. Lär av proffs. Hjälp istället för att riva söder familjer och slita bort djur på många gånger falska grunder. Många djur lider något oerhört helt i onödan för att ett gäng oftast unga flickor med lite livserfarenhet är satta till att se efter lagar och bestämmelser, som de inte ens kan själva utan måste läsa på i månader innan de kan utvärdera en djurägare... Mer om detta och andra stora och allvarliga problem som idag finns inom djurskydd i Sverige. Mer om djurskydd och att hjälpa eller stjälpa djurägare.

 

180825 lördag

Grått efter en natt med regn och åska, 15º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

Jag använder TropiClean Fresh breath Clean Teeth Gel eller TropiClean Fresh breath Instant Fresh Foam vid borstning av tänderna på mina hundar. Tandborstar.

 

180824 fredag

Regn på morgonen, resten av dagen grått, grått, grått, 18º C.

Jag köpte hundsängar för ett tag sedan via internet. Jag är inte nöjd med dem. Första gången jag använde sådan typ av säng var jag extremt glad åt dem. Nu har de kommit med billigare varianter av denna hundsäng. När jag köpte den billigare varianten kunde jag inte bli mer besviken. Jag kommer inte köpa dem igen. Först höll jag aldrig på att få dem. Sedan när jag väl fick hämta dem själv så kunde jag inte få ihop dem själv utan fick begära hjälp för att få ihop dem. När jag sedan hade fått hjälp att få ihop dem så skulle jag börja använda dem. Då visade det sig redan de första minuterna att tyget i kanterna drog åt sig minsta lilla fläck, bara en hund satte upp sin tass på den. Något jag aldrig sett tidigare med något tyg, genom alla år, med hundar jag haft. Jag skyndade mig att lägga på en kudde, vilket inte var meningen att det skulle vara så. Kudden täcker dock inte hela sängytan, men större delen. Efter en veckas användning fick jag ägna en timme med ånga för att få den ren. Det var rena helvetet att få bort fläckarna. Jag har aldrig varit med om dess like. Den stora sängen täckte jag med en bia-bedd som var lika stor som sängen, som tur är, så den har klarat sig bättre. Tassarna är dåliga, då de halkar kring på golvet. Det första jag fick göra var att sätta dit nya gummitassar, som tur hade jag tasskydd hemma och kunde sätta dit dem omedelbart. Efter endast några timmar började någon valp bita på tyget i kanten, så där jag fick fostra, om och om igen, i flera dagar, då jag har flera valpar som snabbt tog efter varandra, till sist hade jag lärt upp dem, till nästa gång jag får valpar i huset. Då började valparna gå lös på sömmen mellan tyget och nätet, så blev det samma visa där, mer fostran, till nästa gång... Nästa gång kommer utan att tveka en sekund betala mer än det dubbla för att få originalsängen igen. Mer om hundartiklar jag inte varit nöjd med.

 

180823 torsdag

Moln, 16º C.

Flera leksaker. Ibland hittar man leksaker som egentligen inte är för hundar men som trots det fungerar bra för hundar också.

 

180822 onsdag

Sol, 14º C klockan 8,45 .

Att tillverka eller laga koppel m m. Ibland kan man få fram unika koppel och halsband som kan vara mycket bra att ha vid enskilda tillfällen genom att laga och ta tillvara koppel och halsband som gått sönder. Ibland kan man använda delar av trasiga koppel och halsband för att tillverka egna, unika koppel och halsband. Laga band.

 

180821 tisdag

Sol, 18º C.

Jag fick hem en valphage häromdagen, den är väl värd sitt pris, då den är hemskt billig. Det är en typisk slit-och-släng hage. Den är inte speciellt stabil, men den duger. Jag visste vad jag gav mig in i när jag köpte denna, då jag har köpt den en gång tidigare också. Då, liksom nu, så det första man får göra är att nypa ihop alla öglor, så grindarna håller ihop. De flesta öglor är halvöppna när man får dem. Sedan har jag roat mig med att dekorera grindarna, för mitt eget nöjes skull. Sedan är den klar att användas, när den behövs. Hagar.

 

180820 måndag

Grått, 14º C klockan 8.

Fler olika sorters tandborstar. Anledningen till att jag skriver så ofta om tänder är för att det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har sett många djur genom åren som har plågats svårt av otillfredsställande tandvård. Katter, hundar, marsvin o s v. Många gånger djur som har fått svårt att äta och gått ner kraftigt i vikt p g a otillfredsställande munvård. Man färgas starkt av egna upplevelser, när jag har sjukdom m m som gett mig extremt dåliga tänder så vet jag hur det är att plågas av tandproblem, det är ett HELVETE! Vi ska inte utsätta våra hundar och andra djur för det.

Idag är hemsidan uppdaterad med 219 filer.

 

180819 söndag

Sol, 22º C.

En bra hake är viktig för säkerhet.

 

180818 lördag

Grått, blåsigt från och till, 20º C.

Bilder på Pia´s Nino Ramon, hundar, Ricco Vigal Poseidon In Blue, podengos, Pia´s Chica Caramba, Pia´s Yu-Chi Aika, chihuahuas, Pia´s Diana M A SvenssonPia´s Nino Alonzo, japaneserPia´s Niño Sancho, Pia´s Chica Alejandra.

 

180817 fredag

Sol, 18º C klockan 6.

21 månader blir idag vår lilla söta och kvicka Pia´s Chica Rosalita.

 

180816 torsdag

Grått, 22º C.

Om man låter en hund bita i kopplet på promenaderna så tillåter man hunden att försöka hetsa sig. Man ger på så vis över ledarskapet till hunden. När man gör det så förlorar man själv i aktning i hundens ögon. Mer om koppel.

 

180815 onsdag

Sol, 20º C.

Det finns många olika halsband till hund att välja mellan, att välja rätt är av mycket stor betydelse när det gäller att ha kontroll över hunden på promenader. Sele ger INTE den kontrollen. Hunden blir som ett rö för vinden och den blir osäker. En extremt självsäker hund tar över ledarskapet när den saknar ledning så som ett sele för hunden att känna sig. Selar är till för drag, spår o s v då hunden SKA ta över ledarskap, inte till promenader. Halsband.

 

180814 tisdag

Sol, 18º C.

Jag beställde varor från Zooplus 29:e juli, Jag blev lovad varorna 1:a augusti. Jag skrev e-post och efterlyste paketet för nån vecka sedan, jag fick svar 9:e augusti att de hade tappat bort paketet. Igår fick jag ringa och efterlysa paketet igen då inget hände. Då fick jag besked att det paket som skulle levereras till mitt hem för flera veckor sedan och skulle ha meddelats via SMS, nu ligger i Västansjö, 16 km söder om mig, utan minsta meddelande till mig. Jag fick idag åka 3,2 mil för att få hem mina varor som jag redan betalat och skulle fått till dörren för länge sedan. Det visade sig då att paketet anlände till Västansjö redan 9:e augusti. Äras den som äras bör: Schenker är den som de anlitat för leveransen. Det är tyvärr inte första gången de gör så här. Enligt hon som lämnade ut paketet så händer det med Schenker hela tiden, många är förargade på Schenker i och kring Västansjö.

 

180813 måndag

Sol, 19º C.

Syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra blir 7 månader idag. De är för närvarande husets yngsta barn och redan så vuxna och duktiga. Jag kan inte vara annat än stålt över alla mina barn. Var-enda-en.

 

180812 söndag

Regn på morgonen, grått på dagen, sol på eftermiddagen, 20º C.

Det finns så många roliga leksaker till hundar numera att köpa. T ex fick jag tag på en grön variant för många år sedan av samma som modell jag hittade häromdagen i blåaktig färg. Den gröna, liksom den blåa, är det plassel i hela "slipsen". Den gröna blev fort hundarnas favorit här hemma. Sedan letade jag med ljus och lykta, högt och lågt, i flera år efter leksaker med prassen i, och till sist så fanns det! Idag är plötsligt marknaden översvämmad av prassel-leksaker för hund.

 

 

180811 lördag

Sol och blåst, 20º C.

När man cyklar med hund är det en stor hjälp med en distanspinne så hunden inte kommer ända inpå cykeln hela tiden och riskerar att springa in i cykeln. Cykla med hund.

 

180810 fredag

Regn, 19º C.

Idag dissar jag en hundleksak. Trots att jag köpte dem för dyra pengar på Arken, trots att jag satt och kollade den hela tiden när några få hundar lekte med den, och ingen hund tog i hårt, ingen gnagde, så for stoppningen och flera små bitar av tyget bort på bara några minuter i bakhuvudet på leksaken. Mycket dåligt sytt och av mycket dåligt tyg. Dåliga hundgrejer.

 

180809 torsdag

Sol, 17º C klockan 5,30.

Igår kväll var det rejäl åska. Bland det värsta jag sett och hört i mitt liv. Blixtarna lös upp huset så jag vaknade av ljuset i ögonen. Trots det var det bara 2 hundar som var lite oroliga, sen när jag gick upp så blev de helt lugna. Ingen reaktion alls på en enda hund efter det! Mina hundar är fantastiska!

Våran lilla blåbärskille Ricco Vigal Poseidon In Blue blir idag hela 15 månader.

 

180808 onsdag

Sol, 16º C klockan 8.

Idag blir våran lilla, söta Pia´s Niño Alonzo 9 månader gammal, en liten spjuver med glimten i ögat.

Idag är också en viktig dag för mig då min älskade Gerry föddes detta datum för många år sedan.

 

180807 tisdag

Sol från klarblå himmel, 21º C.

Idag blir våran lilla ryska chokladkaramell Rikko Vigao Leonsio Choco 17 månader.

 

180806 måndag

Grått, 20º C.

Systrarna Pia´s Chica Caramba och Pia´s Chica Cataleya blir idag hela 20 månader gamla.

 

180805 söndag

Sol, moln och regn, 16º C.

Jag ser olika människor som är ute och går med sina hundar, jag ser detta flera gånger i veckan i olika städer och samhällen. Det är vanligare att människan ägnar sig åt en mobil än åt sin hund. Hunden lever här och nu, de har massor att lära oss, men vi försitter chansen när vi endast är en oengagerad person i andra änden på "snöret" som ägnar oss åt allt annat än hunden. Vart är utvecklingen på väg?

 

180804 lördag

Regn på morgonen, mulet på dagen, sol på kvällen, 19º C.

Rullkoppel, för och nackdelar.

Förvaring av koppel m m mellan användning.

Idag gratulerar vi Madeleine och den lilla vackra Pia´s Yuki Kiku-Yuzu som blivit BIR-valp på sin utställningspremiär som skedde i Svenstavik på SKK´s utställning.

 

180803 fredag

Sol, 26º C.

Jämför gårdagens kraftiga tandstensskrapor med dagens veka skrapor.

 

180802 torsdag

Sol, 21º C klockan 8,30.

Idag var vi och badade igen. Jag har fått fler hundar än någonsin genom tiderna som är villiga att gå i vattnet/i sjön av fri vilja, kan det bero på att de får simma i poolen både vinter som sommar här hemma? Simning.

 

180801 onsdag

Grått, lite åska och ett kort regn på eftermiddagen., 29º C.

Idag blev vi strömlösa igen. Denna gång var det dock bara en liten stund. Ca ½ timme.

 

180731 tisdag

Regn på morgonen, sedan sol, 22º C klockan 8.

Idag har vi varit och badat. Även om det är en badplats som tillåter hund så ska man vara mycket försiktig. Idag mötte vi ett par barn som var rädda för hundar, liksom deras föräldrar. Så även om det inte behövs kan man låta hundarna vara kopplade så man inte oroar sådana som är rädda för hundar, av respekt för deras handikapp. Vi hundägare tjänar inget på att folk är stressade av våra hundar, det ger endast hunden dåligt rykte, även om hunden inte gör något. Visa hänsyn!

 

180730 måndag

Grått, bland tittar solen fram på eftermiddagen och kvällen, 26º C.

Idag träffade jag ett trevligt par som hälsade på våra hundar och var så himla trevliga och beundrade hundarna och pratade hund länge. Helt underbart med vänliga människor.

 

180729 söndag

Grått efter en regnig natt. Åska på långt avstånd och någon regnskur ett par gånger under dagen. 23º C.

Troligen p g a vädret, strömavbrott, två gånger. Sammanlagt över 7 timmar.

 

180728 lördag

Sol, 22º C klockan 8.

Syskonen Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Emiko-Fujin blir idag 7 månader gamla.

 

180727 fredag

Sol, 25º C

Vilken person en annan person är upplärd av säger en hel del om människans värderingar. Om man väljer att bli upplärd av en ärlig, rättskaffens person, så är man troligen en som har samma värderingar. Väljer man att bli upplärd av en bedragare som ljuger och fuskar så är man troligen en sådan person själv. Söker du en mentor, välj ingen som har problem med sina egna hundar, de har redan "bevisat" att de inte är tillräckligt kompetenta. Mer om mentorskap.

 

180726 torsdag

Sol, 29º C.

Igår fick vi ett par hundar vaccinerade och ett intyg på att Ricco Vigal Poseidon In Blue har friska knän. Poseidon är därmed klar att kunna para tikar, när vi har något att använda honom på som ska paras någon gång i framtiden. Mycket glädjande.

 

180725 onsdag

Sol, 34º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

Nu har datorn uppdaterat sig igen mot min vilja. Nu kan jag inte använda bildprogrammet. Det innebär att jag inte kan skära och vrida bilder. Det innebär i sin tur att jag är hänvisad att göra det direkt i hemsidan. Det innebär att jag inte ens kan använda nya kameran. Jag kan därmed inte ta inomhus bilder något mer till hemsidan! Jag måste få ordning på nya datorn innan jag planerar nästa kull, annars kan jag inte fota valparna! Jag HATAR när jag får datorn förstörd, om och om igen...

 

180724 tisdag

Sol, 27º C.

Vaccinsorter ligger mig varmt om hjärtat. I Sverige har i stort sätt Nobivac ensamrätt på DHPPI (det vanliga vaccinet som vi ger till alla hundar i Sverige idag) och har haft i årtionden, i över 50 år. Detta trots att det är relativt välkänt att det är ett vaccin som oftare än andra märken ger biverkningar. Jag har importerat MASSOR av hundar från MÅNGA olika länder. Jag har mycket sällan sett hundar som har fått Nobivacc (DHPPI). Däremot en helt ENORM massa andra sorters märken. Bl a: Eurican, Vanguard, Parvigen Virbac, Bahrapa och Versican och massor av andra märken. När jag frågar de olika uppfödarna så har många inte ens hört talas om Nobivac för DHPPI. De som har hört talas om det säger ofta att de inte ger det för att det ger så mycket biverkningar. Jag undrar vad det kommer sig att vi gör så här i Sverige? Har Nobivac köpt in sig på svenska marknaden på något vis? Att hitta veterinären som ger alternativa vaccinsorter i Sverige är EXTREMT svårt. Jag har efter att ha letat hos ett 50-tal veterinärer (från år 2016) hittat en veterinärklinik som var villig att också ta hem en annan sort och en klinik som också hade en annan sort hemma. När jag har hört om fel i vaccin, vid utbrott av sjukdom, så har det varit enstaka partiner, som uteslutande bestått av ett märke. Att alltså sprida sorter motverkar även detta, vilket är en stor vinst för den enstaka vaccinerade hunden och för hundar i stort, och därmed naturligtvis för hundägarna. Mer om vacciner.

 

180723 måndag

Sol, 17º C klockan 7.

Vi har nu gjort en mycket stor omläggning på hemsidan. Detta gör att många gamla filer som krånglat på senare år ska vara bättre, förhoppningsvis bra, nu. Jag tvilar inte en sekund på att enstaka filer är felsorterade, men det bör vara en stor förbättning nu från när jag var mitt uppe i omläggningen. Springer ni över filer som inte fungerar, länkar, bilder, ring så fixar jag det till nästa uppdatering! Stort TACK för ert tålamod.

Idag har vi uppdaterat 16,294 filer på hemsidan.

Bilder: Pia´s Chica Rosalita, japaneserPia´s Chicka Rosita, Pia´s Yo-Chi KiichiPia´s Nino Alonzo, mina vänners djur, Norton´s Leonardo, Pia´s Eri Kamika-Yuka, Tjärbäckens Nomie, hundar, Pia´s Chica Caramba, Pia´s Diana M A Svensson, Pia´s Nino Ramon, Pia´s Toyomi Saku-Ra, Pia´s Chica Shunaxi, Pia´s Shang-Shaw Yuppie, Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Yuki Hisako-Ume, Pia´s Chica AlejandraPia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Niño Sancho, podengos, Pia´s Chica Consuela, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Ricco Vigal Leonsio ChocoPia´s Ei-Kin Kiri, Pia´s Nino Carlos, fler bilder på Pia´s Yo-Chi Kiichi, Pia´s Chica NanitaPia´s Yu-Chi Aika, Pia´s Chica Carmencita, Pia´s Akira Sa-Chi, Ricco Vigal Poseidon In Blue, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, chihuahuas, flera bilder på hundar, Pia´s Nino Oscar, fler bilder på Pia´s Diana M A SvenssonCaranovas Kenzo, CH Gaspar Annahkeri, fler bilder på Pia´s Nino Ramon, flera bilder på Pia´s Akira Sa-Chi, fler bilder på Pia´s Niño Sancho, Pia´s Ei-Kin Hisao, fler bilder på Ricco Vigal Poseidon In Blue, fler bilder på mina vänners djur, mer bilder på Pia´s Chica Cataleya, fler bilder på Pia´s Ei-Kin Kiri, ännu flera bilder på hundar, fler bilder på Pia´s Niño Sancho, ännu fler bilder på mina vänners djur, och ännu flera bilder på hundar. Stort TACK till er som skickat bilder på "våra" små fyrfota barn!

 

180722 söndag

Lätt regn, mitt på dagen blir det uppehåll, 25º C.

Det finns olika sorters skrapor till hundars pälsar numera som man ska dra bort ull med ur hundpälsen. Läs mer om dem. Kardor.

Saxar är viktiga när man vårdar hundar.

Ibland tar jag bort en tand på en hund, ifall tanden sitter i princip endast på en "tråd". Tandvårdsutrustning.

Leksaker med prassel, tutor och pip.

 

180721 lördag

Regn, på eftermiddagen uppehåll, 21º C.

Rost på utrustning smittar. Det är viktigt hur man sköter utrustningen mellan användningarna.

Olika hakar.

Kammar är mer olika än man kan tro. Fluffborstar och mina älskade naturhårsborstar finns i en uppsjö av variation.

Klovård är viktig, men vad för utrustning finns det? Mer om klotänger etc.

 

180720 fredag

Sol, 22º C klockan 7,30.

Hundar (och andra djur) kan hänga sig i koppel. Djur som är kopplade ska man inte lämna ensamma lång stund. Detta är inget nytt utan har man kännt till mycket länge. Jag hittade en gammal nyhet i en tidning som inte var kul att läsa. Mera om nyheten.

Utrustning till hundar ska skötas om.

 

180719 torsdag

Sol, 22º C klockan 8.

Om man tränar hundar som ägarna har problem med så tror somliga att man måste veta bakgrunden, som om hunden vore en människa. Men nu är inte hunden en människa. Att veta bakgrunden till hundens historia är oftast inte det viktigaste. Hundar fungerar inte så. De fungerar för stunden. Om du korrigerar hundens beteende så korrigerar du efter hundens signaler och läser hunden oavbrutet och ser minsta lilla avvikelse. Att inte veta hundens historia kräver en mycket duktig människa som verkligen kan läsa hundar och agera därefter i varje situation. Jag brukar kalla det att man kan "tänka som en hund". Om man inte är så rutinerad så kan man på gott och ont få hundens historia före, så har man lättare, eller svårare, att hjälpa hunden. Problemet är när vi människor kör in på fel spår p g a historian vi får, då kan den blockera oss till att se det rätta. Ett av problemet med historian bakom hundars beteende är att den berättas av människor som har misslyckats med den hunden, nästan uteslutande har de misslyckats för att de INTE FÖRSTÅR sin hund. Så det blir som en blind som leder en döv. Därför är det oerhört krävande för den som lyssnar på historien bakom hunden, så som den berättas, att förstå människopsykologi och gallra i allt vad hundägaren säger, så det endast blir det viktiga kvar. Den som är personligt involverad, d v s djurägaren, har så många egna tolkningar och det färgar dess syn på sin hund ibland så till den milda grad att de inte helt ser vad hunden gör då den TROR att den gör något annat så som den tolkar det hela. Vanliga beskrivningar är t ex: Hunden var så glad/ledsen/trött eller vad de säger, så är det färgat av vad ägaren vill eller tror eller ibland feltolkar. Sådana missförstånd mellan hund-ägare kan t o m ligga till grund för hela problemet. Jag får lite nu och då höra om folk som vill ta bort ett beteende från en hund som de uppfattar som negativt fast hunden menar ingenting med beteendet. När ägaren får klart för sig att hunden menar inget negativt så vill vissa ändå ta bort beteendet, för sin skull, och vissa accepterar hunden för att den är hund. Båda varianterna är i regel fullt möjliga. Mer om att träna så kallade problemhundar.

Vill ni veta hur man förstör en hund? Man gör den osäker på människan! Alla hundar som tvingas flytta ibland dagligen, ibland varje vecka, ibland varje månad, varje år, startar med att misstro människan! Det är så man skapar grogrund för djupt psykiskt störda hundar. Hundar är HELT I HÄNDERNA på människan, och människan är den enda de ska kunna lita på, kan de inte lita på människan, så blir hundar nervvrak! Mer om så kallade problemhundar.

 

180718 onsdag

Sol, 21º C klockan 7,30.

Valpar kissar ibland på sig i ren lycka. Oftast när den hälsar på människor. Mycket sällan också när de hälsar på andra hundar, men sällan upprepade gånger mot andra hundar. Detta brukar gå över med tiden OM MAN INTE skäller på dem! Detta beteende har INGET ALLS med rumsrenhet att göra. Om man oroar sig för mattor etc kan man se till att människor får hälsa får hälsa på hunden utomhus till beteendet gett med sig. Glada och pigga vuxna hundar som kissar på sig när de hälsar på folk kan bero på att hunden har svårt att hålla urin, d v s en sjukdomsbild bakom. Men det finns också hundar som är så kort hållna så de hela tiden MÅSTE visa en ENORM underlägsenhet, trots att hunden ifråga är vuxen. Då måste ägaren luckra upp sitt tryck på en så känslig hund som tydligt fått för stränga ramar. Man ska inte ta till mer än vad som behövs och det avgörs av varje individs mottaglighet, sammarbetsvilja och lyhördhet mot sin ägare, också vad vi hundägare brukar kalla känslighet. Mer om hundens beteende.

 

180717 tisdag

Sol, 29º C.

Idag blir vår lilla spjuver Pia´s Chica Rosalita 20 månader gammal.

Bajspåsehållare.

 

180716 måndag

Sol, 24º C klockan 8.

UV skydd för hundar är inget annat än bullshit. Hunden har päls. Det är hundens UV skydd. Något mer behövs inte! Däremot behöver hunden svalka och vatten vid värme, för att de inte kan TA AV SIG PÄLSEN. Mer om UV-skydd och folk som vill tjäna pengar på sådan humbug. Om UV-skydd för hundar och andra myter.

Burar kan vara bra att ha på t ex utställningar och i bilar. Se till att ha en säker bur.

 

180715 söndag

Sol, 24º C klockan 9.

Man kan ta bort begynnande rost på hundsaker och därmed ge dem ett mycket längre liv. Tips.

 

180714 lördag

Sol, 29º C.

En bra sax är bra att ha vid vård av hundar.

Vi har nytta av att förstå hundens sinnen.

 

180713 fredag

Sol, 27º C.

Våra yngsta blir idag hela 6 månader gamla. Se mer om syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra.

Lite mer om halsband till hundar. Jag själv ander så gott som uteslutande retrieverband till vardags idag till samtliga hundar.

Lite mer om Merle, på rasen Chihuahua har det bestämts att färgen inte ska vara godkänd, för rasens sundhets skull. Trots det går det att avla och registrera Merle Chihuahua.

 

180712 torsdag

Sol, 27º C.

Jag har upprepade gånger genom året sett och ibland behandlat ett flertal hundar som blivit slitna från sina hem av myndigheten och sedan placerade ut hos "hutt och mutt". Jag har ännu inte sett en enda hund som varit frisk, glad och lycklig. Alla har haft störningar. Inte alls ovanligt både fysiskt och psykiskt. Men det är ju inte alls konstigt. Först slits de upp, ofta under hemska omständigheter, från sina hem. Sedan placeras de hos en den ena och en den andra. Idag ofta unga flickor med mycket hjärta och lite erfarenhet. Sedan ska ofta dessa unga, oerfarna människorna placera om hundarna. Jag har hört de mest hemska hundhandlarmetoder som använts för att prångla ut hundarna så fort som möjligt till första bästa. De som i sin tur vill ha dem är ofta folk som vill ha en hund att tycka synd om eller en billig hund, eller både ock. Inget av det lägger grunden för ett bra hundägande. Sedan när hundarna väl är i sina nya hem så "skyller" nya ägarna på tidigare hemmet för alla hundens tillkortakommanden. Något jag hört till leda är t ex: Hunden var SÅÅÅÅÅ mager när den kom, det är därför den är undernärd nu. Då kan det vara många år senare. Hundar som är toviga skyller nya ägaren på att de vill inte "göra illa" sin hund då den haft det så svårt, så de kan inte borsta den! Nya ägaren tar alla tillfällen i akt att många år efter omhändertagandet fortfarande skylla på tidigare ägare, och därmed fortsätta med vanvård, och tror sedan konstigt nog att de därmed framställer sig själva som räddande änglar som tar hand om en sådan hund. I själva verket är det rena djurplågeriet. Så länge staten inte har kunniga, erfarna människor som tar hand om och sedan ombesörjer för mycket noga utvalda hem till dessa hundar med specialbehov, så kan de inte ta hundar och tro hundarna ska få det bättre. Mer om omhändertagna hundar.

Det finns många olika sorters tandstensskrapor. Mina 3 favoriter, med flera, finns att se på bild bland tandinstrument m m.

 

180711 onsdag

Sol, 25º C klockan 10,30.

Förr tyckte jag inte man behövde gallra så hårt bland valpspekulanter, och ännu värre, på spekulanter till omplaceringar. Jag har lärt mig den hårda vägen att idag får man vara mycket mer misstänksam mot människor. Det är som om det finns fler människor som medvetet ljuger för att få sig en hund. Folk försöker dölja vem de är men vill ändå att vi uppfödare ska ha förtroende för att de ska ge hunden ett bra hem. Förr verkade de flesta vara vanligt, hyggligt folk som ville ha hund för att de älskade hundar. Idag verkar det största flertalet vara folk som vill ha hund av helt andra anledningar. Kanske för att de TROR att de älskar hund. Kanske för att ha en assosear. För att ha något de tror att en hund är. För att de är nyförälskade i en bild för stunden. För att de letar den felfria hunden (men sedan hittar fel på varenda hund). För att ha något att tycka synd om. För att ha något att klä i kläder. För att ha något att springa till veterinären med. För nyhetens behag. Utan tvekan måste man som säljare och omplacerare av djur vara väldigt lyhörd och läsa mellan raderna. Valpköpare.

Ibland är det frestande att sätta in extra fodertillskott. Man vill då gärna tro att man gör något bra bättre. I själva verket kan man ge hunden svåra både brister och överskott som kan få extremt allvarliga följder.

Lite mer om klor.

 

180710 tisdag

Sol, 24º C.

Kontakt och ögonkontakt med hund. Att ha kontakt är en sak, man får i regel fort och lätt kontakt med hundar normalt. Men inte alla får man en bra ögonkontakt med. För hundar är det inte naturligt att ha ögonkontakt. Det är vi människor som vill ha bekräftelse med ögonen. Hunden är inte sådan. Det är därför man inte ser vilda hunddjur ta ögonkontakt med varandra, annat än när de utmanar varandra och ska slåss! En hund som man inte fodrat denna ögonkontakt med faller det sin därför aldrig naturligt för att ta denna för människan så önskvärda ögonkontakt. Trots det är det otroligt lätt att lära hundar nya saker. Så också att titta människor i ögonen, trots att det inte ligger för hundar att göra så. Mer om att skapa kontakt och ögonkontakt.

Idag skriver vi om en "ny" produkt TropiClean Fresh breath Instant Fresh Foam som jag köpte för ett par dagar sedan. Det visade sig ha samma verkan som TropiClean Fresh breath Clean Teeth Gel. Den enda skillnaden var att det ena är gele, det andra skum. Mer om tänder.

 

180709 måndag

Grått på morgonen, sedan sol, 23º C klockan 10,30.

Vårat ryska lilla söta blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir hela 14 månader idag.

Jag jämför resekit för hund.

 

180708 söndag

Sol efter en blåsig natt, 22º C.

Vi firar Pia´s Niño Alonzo 8 månaders dag idag.

Bivax är ibland ett bra alternativ till t ex hundens tassar.

 

180707 lördag

Sol, blåsigt från och till på förmiddagen, 21º C.

Så blir vår stiliga ryska choklad-pojke Rikko Vigao Leonsio Choco 16 månader gammal idag.

Olika hakar till koppel o d.

Idag får vi tacka värdparet för en mycket trevlig plats att få vara på. Jag tackar också för förtroende för att jag fick hålla lektion och praktik i hur man tränar nybörjarhundar och nybörjarägare att visa en hund på utställning. Vi tackar också för förtroendet för att få döma bästa ekipage! Det var OTROLIGT duktiga hundar och förare. Hundarna gick så fint med er allihopa! Ni förstod fort, visade klara förbättringar där det behövdes, var uppmärksamma och så duktiga med både egna och andras hundar, från den minsta till den största. Jag var tvungen att välja vinnare, men fick till sist välja ut två ekipage som vinnare, vilket var svårt, då de var OTROLIGT duktiga allihop. Men det handlade om att visa hund duktigt och då kunde jag lätt framhålla två ekipage som utan tvekan hade gjort största framsteg den dagen. De två gick från att hunden gick med dem när vi startade, till att ägaren förde sin hund på mindre än 2 timmar! Efter endast nån timme så visade de samma förbättringar som vissa ekipage visar efter en hel kurs! Det tyder på intresse och aktivt engagemang. Tänk om ALLA hundägare var så duktiga och engagerade som ni ALLA. Då skulle det vara lätt att ha hundar för alla! En stor applåd till er allihopa!

 

180706 fredag

Grått på morgonen, som på eftermiddagen, 24º C.

Idag blir våra kära systrar Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba 19 månader gamla.

 

180705 torsdag

Sol, 18º C.

Idag firar vi 3 års dagen för vår underbara och älskade Pia´s Yu-Chi Kiichi.

Hur i helvete kan man packetera tabletter i blisterförpackningar? Vad tänkte de idioterna som gjorde det? P g a blisterförpackningar har jag haft vissa naglar skadade i över 15-20 år. Tumnageln på vänster hand växer ut i två delar nu efter alla år av skador! De som tillverkar och packeterar i blister borde få plocka ut ett större antal varje vecka år ur och år in, så får vi se om de inte börjar med burkar istället. På tal om burkar, alla har sina egna former och säkerhetsanordningar, MASSOR av olika sorter tillverkas, utan minsta tvekan. Ändå kan de inte göra tillräckligt med olika storlekar utan fraktar runt med burkar till apotek över hela Sverige där det endast ligger några tabletter på botten, ibland inte ens en bottenskyla...

 

180704 onsdag

Sol efter en blåsig natt, vid 10-tiden till 12-tiden lätt regn, sedan grått mest hela dagen, 18º C.

Nyheter: Katter övergivna. Katthemmet Kattfoten fick ett tips av en person som hört en låda som det pipit från som stod i skogen i Haverdal, Halmstad. I lådan fanns 4 honkatter och 12 kattungar. Katthemmet fick p g a platsbrist ta till Facebook. På två timmar hade olika människor hjälpt till och hade bestämt att de skulle ta hand om alla katterna. - Aftonbladet 4 juli 2018 Kl. 03,20.

Vissa har stora problem med att sköta om fötter, klor och tassar på sina hundar. Det är inte svårt om man behandlar hunden med värdighet. Mer om hundens tassar.

 

180703 tisdag

Sol, 24º C.

Idag skriver jag om smärta på hunden. Har din hund ont? Hur ser du om din hund har ont? Mer om smärta.

 

180702 måndag

Sol, 24º C.

Några ord om vallning.

 

180701 söndag

Sol, 22º C.

Ljud är viktigt i hundens värd. Att vänja sig vid olika ljud är speciellt viktigt för små valpar. Har man som jag gått ifrån att vara barnfamilj till att ha utvuxet barn, så blir huset i regel mer tyst. Ungars ständiga ljud och oljud försvinner, på gott och ont. För mig har det varit klara nackdelar. Dels så hade jag ett barn som inte var Sveriges mest skrålande, musik på normal ljudnivå, inte så mycket plötsliga ljud, inte så mycket skarpa ljud o s v. Tystnaden efter henne är trots det markant. Vi uppfödare som lever i ett mer "pensionärsaktigt" hem vad gäller ljudnivåer måste ersätta detta med andra ljud, så våra valpar inte växer upp och blir mer ljudkänsliga. Detta gäller speciellt för hundar och raser som ibland kan vara mer ljudkänsliga som t ex Collie, Shetland Sheepdog o s v. Jag har byggt upp en egen ljudsamling. Munspel som jag gillar att spela. Skallror. Klickers med olika ljudnivåer. Visselpipor i en uppsjö. Jag försöker få till så mycket variation som möjligt av olika typer av ljud för våra valpar. Det gäller att se till att använda dem dagligen när man har små valpar, så de växer upp med dessa ljud, så får man i regel mer stabila valpar som är trygga trots olika, plötsliga ljud. Mer om hörsel och hundens ljudvärld.

Mer om Dental Fresh (med ett innehåll som jag inte vill leva utan) och min ständiga kamp med att få upp flaskan (vilket jag kan leva utan). Äntligen har jag hittat en lösning!

 

180630 lördag

Sol, 21º C.

Staten förordar och tvingar igenom massmord på MASSOR av djur varje dag runt om i Sverige. Ett enda exempel: enligt dem finns det vissa djurslag som man inte får ha en och en, utan det måste finnas MINST två av dem tillsammans. Detta för att de djurslag de utpekat är utpräglade flockdjur. Detta gäller INTE hundar, trots att de är UTPRÄGLADE flockdjur. När man kanske p g a hög ålder, sjukdom eller annan orsak tvingas ta bort den ena så mördas ofta den andra också, för annars MÅSTE de skaffa en till!!! Annars blir de anmälda! Jordbruksverket har fått veterinärerna att bli angivare åt sig idag. Djur som anses av länsstyrelsen/jordbruksverket inte kunna leva en och en är bl a: häst, får, get, kanin, finkar, undulater etc. Det sker ett stort avlivande av friska djur som inte får leva sina liv eftersom länsstyrelsen/jordbruksverket hittat på dessa idiotiska regler. Det finns många enskilda individer av så kallade flockdjur som inte ens vill veta av artfränder. Det finns många gamla djur som gärna hade lufsat på sin tid ut. Nu ska de mördas! Förr var det ju så att om en blev ensam och olyckigt löste man den situationen. Men om allt gick bra så fick det vara så. Idag är vi människor under kraftigt reglerat förmyndarskap av folk som ibland skadar djur eller t o m ser till att de mördas i förtid. Är det djurvänner? Länsstyrelsen/jordbruksverket använder veterinärerna som sin förlängda arm för att genomdriva dessa massmord. Veterinärer hotar allt som oftast att anmäla djurägaren av diverse orsaker, bl a om den avlivar ett djur och det blir en annan kvar ensam av dessa djurslag som länsstyrelsen/jordbruksverket utsätter för dessa massmord. Mer om idiotiska regler och myndigheter som djurplågare.

Jag har splittrat upp schampoo sidan som också innehöll baksam, inpackningar och torrschampoo i två sidor. En med enbart schampo, en med resterande produkterna balsam/inpackningar/torrschampo. Detta så varje sida inte ska bli så tung.

 

180629 fredag

Sol och lätt blåst, 17º C klockan 10,30.

När man tar hand om hundens tänder själv regelbundet (jag rekomenderar att man håller koll på tänderna vid varje kloklippning på hundar, borstar så fort det är en gul hinna på tänderna och skrapar så fort det finns minsta prick tandsten på en enda tand) har man större chans att rädda tänderna så de varar längre. Först så håller man tänderna rena hela tiden. Alltså tar det längre tid innan tandsten kommer. Sedan tar det längre tid innan tandstenen får chans att krypa under tandköttet och börjar göra mycket stor skada som t ex infektion i tandkött och tandavlossning. När sedan tandavlossning kommer så kan man ibland rädda kvar tänder längre än om man gått till veterinären när man sköter tänderna på sin hund själv. T ex händer det att två tänder bredvid varandra börjar sitta löst. När man skrapar kan ibland en tand lossna. Ger man då den andra tanden en månad, så kan den växa fast igen. Detta hände en av mina hundar nyligen. Nu är den en tand som tidigare satt extremt lös för en månadsen och nu är den skrapad och fin och sitter fast ordentligt, och den tanden är bevarad för (förhoppningsvis) lång tid framåt. Om man istället låter munnen förfalla och går iväg till veterinären så söver de hunden (med risk för hundens liv) och sedan tar de bort ALLT som sitter MINSTA LILLA löst. Sedan tar de bort plack och tandsten på övriga tänder. Ett stort ingrepp som stressar kroppen något enormt, helt i onödan, och endast för att ägaren inte sköter om munnen på sin hund. Inte ovanligt är att tandköttet blivit inflammerat p g a för mycket tandsten när den väl saneras dessutom och tvingas sättas på en penicillinkur. Hunden kan alltså mista sina tänder tidigare än vad som är behövligt. Hunden får dessutom gå med än dålig mun, än frisk mun, upprepat om och om igen, istället för att ha det bra i munnen hela tiden. När hundar har ont i munnen lever de med en våldsam smärta (jämför människor med tandvärk). När hundar har ont i munnen kan de ibland ha svårt att äta och ibland t o m svårt att dricka! Många djur går ner i vikt när de har mycket tandsten. De mesta av dessa obehag under sin livstid slipper de hundar som blir skötta regelbundet i munnen av sin ägare. Mer om tändernas skötsel.

 

180628 torsdag

Regn, 14º C klockan 7.

Idag har vi tre hundar som har bemärkelsedagar: först ut den äldsta av dessa tre hundar Pia´s Chica Carmencita som redan blir 2 år idag, sedan har vi de små systrarna Pia´s Yuki Emiko-Fujin och Pia´s Yuki Hisako-Ume som blir 6 månader idag.

Jag jämför olika finkfröer till mina zebrafinkar.

Hur mina hundar har det i bilen.

Nyheter: Idag kunde man läsa i tidningen om en som dött av dåligt skötta tänder. Något som jag försöker lära ut, men det verkar trögt att få vissa att fatta detta.

 

180627 onsdag

Sol, 23º C.

Iband har man hundar som hoppar på handtaget och öppnar dörrar. Det går då väldigt lätt att vända på handtaget, det är få hundar som klurar ut det. Mera tips.

I Ryssland finns det rävar som är tama.

Virituella kennlar.

 

180626 tisdag

Sol, 21º C.

Har man vuxna hundar som äter dåligt så bör man se till att hunden är ordentligt rastad innan matning, bäst är om man får hunden att göra "nr 2" innan den får maten. Vissa hundar äter inte förrän efter en ordentlig rastning. På valpar är det givet med rastning före och efter mat. Mer om uppmatning av hundar.

 

180625 måndag

Sol, 22º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

En hund som skuttar till på tre ben mellan varven tror man vanligtvis har knäledsfel. Speciellt om det är en hund av liten ras. Man ska inte dra förhastade slutsatser. Vissa individer gör så trots perfekta knän. Särskilt vanligt är det på vissa vinthundsraser. Vissa hundar som skuttar runt på tre ben trots perfekta knän vet man inte alls varför de gör så. Jag har då inte lyckats lista ut det heller. Vissa gör det dock för att det är kallt eller blött, och försöker då ofta varva med höger och vänster ben upplyft. Allt för att bli mindre våt eller mindre kall. Vissa skuttar på tre ben trots perfekta knän p g a att de är dåligt konstruerade i kroppen. Vinklar och vrår är i så dålig harmoni att hunden i vissa farter har svårt att få med sig ett ben och väljer att skutta för att snabbare ta sig fram. Det gäller då oftast lite högre tempon i trav, fast andra avvikelser i tempot förekommer. I övrigt, som sagt var, så har jag inte en aning om varför hundar gör så. De hundar som jag själv haft i min vård som har skuttat på tre ben ibland trots perfekta knän har varit flertalet vinthundar + en enda av annan ras som var extremt dåligt konstruerad i kroppen (väldigt raka vinklar bak, extremt brant och kort kors, lång rygg med "vinthundsböj" över ländpartiet). Mer om knäledsfel.

 

180624 söndag

Sol, 17º C.

Kuvös för små dvärghundsvalpar (mycket under 100 gram): Till extremt små dvärghundsvalpar får man försöka återskapa kuvösliknande förhållanden för största chans att få dem att överleva. Hur gör man då det? Mer om kuvös till hundvalpar.

 

180623 lördag

Grått efter en blöt natt, regnar på eftermiddagen, sol på kvällen, 16º C.

Idag på självaste midsommardagen blir Pia´s Niño Carlos hela 3 år. Glad, framåt, stabil. En skojig och aktiv hund. Älskar att gå på rullbandet, älskar att simma och cykla. Älskar att ta ut sig, en riktig liten atlet. En synnerligen aktiv liten herre.

 

180622 fredag

Grått, startade regna vid 15-tiden, sedan regnade det, 14º C klockan 7,30.

Idag på midsommarafton blir systrarna Pia´s Diana M A Svensson och Pia´s Filippa M A Svensson 5 år gamla. Idag bjuder jag på en berättelse om deras födelse. Auroras förlossning.

 

180621 torsdag

Sol, 19º C.

Nu ryktas det (sagt på radio denna morgon vid ca 5,45 tiden) att hundar ska ges kokosolja på skinnet mellan skulderbladen för att då ska inte fästingar gå på hunden. Hunden tar upp ämnen från oljan via skinnet, liksom via tarmen. Det som är farligt att inta, är farligt att sätta på skinnet på hunden. Kokosolja bör inte ges till hundar då det ger hundar problem. Hunden kan dö. Kokosfett innehåller upp till 17 % Propantriol (även kallat Glycerin, Glycerol och Glycerylalkohol). Detta är giftigt för hund. För mycket K-vitamin är farligt för hund. Kokosolja (liksom palmolja och olivolja) innehåller höga halter K-vitamin. Använd inte era hundar för djurförsök! Giftiga födoämnen. Oljor. Andra skadliga ämnen.

Idag 12,07 vänder det. Årets ljusaste punk, och sedan går det mot mörkare tider igen, fram till strax före jul, då vänder det igen...

 

180620 onsdag

Sol, blåst, 18º C klockan 10. 21º C.

Om valpar är födda för tidigt, eller är oerhört små när de föds, är oftast samma sak. Om en eller några valpar är extremt mycket större eller mindre än de övriga i kullen kan det beror på att vissa är tidigt eller sent födda i förhållande till resten av kullen. D v s att vissa av valparna är flera dagar längre gångna i livmodern än de andra. Mer om parningar.

Ett brev påstås ha skickats 13/6 från Gävle. Det kom fram idag 20/6. Man får i alla fall vara tacksam att det kom fram för en gångs skull. Sabotage.

 

180619 tisdag

Sol, 15º C klockan 6.

Utställningskoppel.

Se till att nyfödda valpar gör ifrån sig som de ska: Oftast blir mammorna så snabba, duktiga och flinka att städa efter sina små på bara några timmar till några dagar efter valpning så ägaren hinner inte med att se hur valparna gör ifrån sig. Man ska inte oroa sig så mycket, då våra tikar i regel är oerhört duktiga mammor. Dessutom måste vi människor förstå att hundar är så mycket snabbare än oss människor än vad vi människor i regel förstår. Man får ABSOLUT INTE under några omständigheter börja med laxativ på små valpar! Valparna kan DÖ! Gör inte våra hundar till försöksdjur!!! Eventuella mediciner ska godkännas av veterinär innan användande. Valpar ska INTE medicineras om inte veterinärer ger ordination! Mer om nyfödda valpar.

 

180618 måndag

Grått, 14º C klockan 5,30.

Djurskyddsmyndighetens förfarande idag för djurskydd bygger på angiveri och enbart angiveri. Inom djur är det så att ju dyrare djur, ju mer "angiveri". Det är nästan undantagslöst sådana som har MYCKET LITE eller INGEN erfarenhet av större djurhållning. Angivarna som har lite kunskap har nästan undantagslöst, i alla tider, varit av det slag som människor ska SKÄMMAS för hur de talar om folk. Det har helt enkelt inte handlat om djurskydd utan om att göra livet svårt för vissa MÄNNISKOR. Alltså djurägarna. Det dessa människor inte tänker på är att de gör livet svårt för djuren också "på köpet". Mer om inspektioner.

Om igen visar sig Norge som en föregångare inom lagstiftning och hund, ett otroligt viktigt beslut förra gången var stoppet av onödig stympning av hundar. Denna gång förbud av import av gatuhundar. Nyheter.

Idag har jag anmält två hundar till utställning. Det tog totalt 9 timmar. Till största delen beror dessa 9 timmar på att internetuppkopplingen är så dålig och alla sidor så tunga idag. Därför är det svårt att göra allt via internet för mig. Jag har inte råd att anställa någon på heltid för att t ex få min e-post m m kollad och svarad. Det är nog att jag MÅSTE lägga timtals varje månad på att betala räkningar m m. Om ni vill mig något, RING!

 

180617 söndag

Sol, 15º C klockan 6,50.

Pia´s Chica Rosalita blir idag 19 månader. Hon är högt älskad och så nära mitt hjärta.

 

180616 lördag

Sol, 10º C klockan 5,45.

Det finns flera olika leksaker. Hemmagjorda och köpta. Sedan sådana man laddar med godis, allmänt kallat aktiveringsleksaker för hund, på senare tid också kallat "spel" för hundar. Det finns också leksaker som kanske inte ens är för hundar i begynnelsen. Men naturligtvis är alla leksaker på dessa sidor till för aktivering av hund, i detta fall mina hundar. Sidorna med leksaker har blivit så stora och tunga (trots att endast ett fåtal av våra hundleksaker är med på sidan) och delas därför upp i flera sidor: Leksaker aktiveringsspel. Leksaker hemmagjorda. Leksaker köpta. Lek med leksaker.

 

180615 fredag

Lätt regn från och till på natten, mulet, på kvällen regn igen, 18º C klockan 9.

Våran otroligt vackra och kärvänliga Caranovas Kenzo fyller 4 år idag.

 

180614 torsdag

Sol, 12º C klockan 6.

Syskonen Pia´s Niño Oscar och Pia´s Chica Shunaxi har idag stor bemärkelsedag, de blir hela 2 år, men känns som det var nyss de föddes. Otroligt vad tiden går. Jag är mycket nöjd med mitt val att spara dessa två syskon. De är båda helt igenom korrekta, underbart vackra och framför allt friska och glada. En fröjd att få ha så fina hundar som aldrig är sjuka och bara glada i allt och alla och tar hela världen i famn! Ändå, är de otroligt olika, vilket berikar vår tillvaro.

 

180613 onsdag

Sol varvat med moln och kortare regnskurar från och till under dagen, 17º C.

5 månader blir idag de härliga syskonen Pia´s Chica Alejandra och Pia´s Nino Ramon.

Igår och idag har det varit ett himla liv här. Det har dundrat så fönsterrutor har skallrat och det har slagit lock för öronen. Som om det har vrålat i öronen på oss. Ändå var det bara ett par hundar som reagerade första gången igår, sedan ingenting på någon av dem! Jag är mycket stolt och glad åt mina underbara hundar och deras fantastiska psyken!

 

180612 tisdag

Grått, 14º C klockan 8.

Är det ett tecken på att det är något fel om hundar inte skäller? Nu bortser jag naturligtvis från de hundar som inte kan skälla. Efter att noga ha övervägt frågan kan jag bara komma fram till ett svar; NEJ! Visst människor kan vrida och vända på allt och få det till något negativt, om de vill, och somliga vill, så är det bara. Dessa människor som gör så kan inte du och jag inte ändra på. Denna typ av människor kommer alltid leta fel och vända vad du än gör, vad du än säger, vad dina hundar gör eller inte gör till något negativt, så allt de säger och allt de gör kan du helt bortse från. Titta istället på vad som är bra för hundar och gör det rätta mot hundarna. Hundar blir stressade, upphetsade och rädda av skällande i tid och otid. Det är alltså inget att sträva efter. Om man tar en normalt skällig hund och ökar sysselsättningen till den blir den mindre skällig med automatik, om den inte är lärd av människor att tro att den är duktig när den skäller. Vad säger det oss? Jo, att sysslolösa hundar skäller för att "sysselsätta" sig. Man kan säga att de ropar "hjälp". Gör NÅGOT med mig! Man kan också dra slutsatsen att hundar vill gärna göra oss till lags, om de skäller för att de har fått för sig att det är det vi vill att de ska göra. Om så är fallet beror det naturligtvis på att hunden har läst oss så, och det i sin tur beror på att vi människor inte kan hundar tillräckligt bra så vi ger hunden signaler som vi inte ens själva vet att vi sänder ut till vår hund. Vi kan alltså sysselsätta våra hundar mer, speciellt om de är skälliga, och se till att ge skälliga hunden rätt signaler, så hunden blir tystare, och därmed tryggare och mer harmonisk. Fördelen i det förstnämnda är att vi får fler tillfällen att göra roliga grejer tillsammans med vår hund. Fördelen i det sistnämnda alternativet är att då lär vi oss förstå vår hund bättre, när vi lär oss hur hunden tolkar oss och hur vi ska få fram rätt budskap korrekt. Mer om skällande.

Idag har 8 Pia´s hundar varit på djurens dag på ett äldreboende, dessutom var ett par skolklasser där och sjöng. Detta varande totalt ca 3 timmar. Hundarna gjorde stor succé. När barnen sjungit färdigt och lärarna sa att de fick gå och hälsa på djuren sprang alla iväg till hundhagarna och sträckte ner händerna och ville ha kontakt med hundarna. Det blev som rena anfallet av människohänder i hagen. Mina hundar trodde de var i himlen av all vänlig uppmärksamhet! Alla var ivriga att få kontakt, folk och djur. Hundarna fick sedan gå från famn till famn på barn och gamlingar och en och annan av personalen! En del i personalen och även några andra andra var förvånad att ingen hund skällde och gick att ta i utan att de bet! Detta trots att många var chihuahuor dessutom. En komentar som är sorgligt vanlig. Jag hoppas att folk en dag inser att chihuahuor går att träna med en bra ägare som är vänlig och konsekvent och att hundarna bli harmoniska om de bara får rätt aktivering dagligen och hålls friska och välnärda (bl a inte för feta, inte för magra med ett bra foder för hundar). De hundar som var med denna dag var av raserna yorkshire terrier (1), japanese chin (3), chihuahua korthår (1) och chihuahua långhår (3).

 

180611 måndag

Sol, 17º C klockan 8,30.

Rasstandards förstör raser om de ändras i tid och otid. Raser går förlorade när de har ett helhetsintryck beskrivet i rasstandarden och ett annat i utställningsringarna. Rasstandard.

Idag blir våra yngsta japanese chins 5 ½ månader gamla: Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Emiko-Fujin.

 

180610 söndag

Sol, 18º C klockan 9.

Vi har splittar isär en lång och tung sida som heter borstar under rubriken tillbehör. Nu är det borstar/huvudsidan som hänvisar till naturhårsborstar och fluffborstar, de nya sidorna heter: Kammar, Kardor, Klotillbehör, Saxar, Förvaring. Till sist kommer: Övriga tillbehör för skötsel av hundar (där finns bl a tandstensskrapor m m).

 

180609 lördag

Moln, 18º C.

Ricco Vigal Poseidon In Blue blir idag hela 13 månader.

 

180608 fredag

Sol, 17º C.

Pia´s Niño Alonzo är hela 7 månader idag. Han är en solstråle med glimten i ögat.

 

180607 torsdag

Regnar från klockan 3 på natten, grått, sol, moln och regn varvat under hela dagen, 11º C klockan 8,30.

Idag blir Rikko Vigao Leonsio Choco 15 månader gammal. Han har blivit så vuxen i kroppen sista 1-2 månaderna. Nu ser han plötsligt vuxen ut och före detta så såg han så enormt valpig ut. Det är en väldigt stor skillnad som han genomgått under senare tid, en utveckling som är i enhet med hans ålder. Hans barnslighet är liksom över i ett nafs.

 

180606 onsdag

Sol, 15º C.

De underbara systrarna Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba blir 18 månader idag. Cataleya lugn och trygg, mer värdig. Caramba en clown, valpigt busig som en 6 månaders valp. Så här långt kan jag inte vara annat än nöjd med dessa mina små solstrålar.

 

180605 tisdag

Sol och lätt blåst från och till, 16º C.

Mitt yrke är hundtrimmare.

Man kan förebygga eklampsi så tiken har större chans att klara sig från detta trauma, eller om den får ett eklamsianfall, kan den få ett lindrigare anfall så den har större chans att överleva.

 

180604 måndag

Sol och blåst, 15º C.

Att äta egen eller andra hundars avföring kallas koprofagi, det kan ta ett tag att få bort detta äckliga beteende.

 

180603 söndag

Sol, 21º C.

Vi har fått 2 nya friska knän på Pia´s hundar. Denna gång är det två vackra pojkar Pia´s Ei-Kin Hisao och Pia´s Nino Sancho som fått knäna undersökta och konstaterade friska med officiella papper.

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2018-09-12