Jag vill upplysa om att hemsidan kan gå i graven snart, då jag inte fått tag i något nytt hemsidesprogram som fungerar offline. Datorn där jag använder nuvarande program är på väg att bryta ihop. Jag har haft datorn i väldigt många år och bit för bit slutar vissa grejer fungera i datorn. Dataprogrammet som jag använt sedan 1999 fungerar inte i min nyare dator.

 

No e-mail/no internet. Phone number + 46 762 79 41 25.

Ingen e-post/inget internet. Ring dagtid 10-18 Tel: 0762 79 41 25.

 

220905 måndag. Vecka 36

Sol, 15º C.

Idag uppdaterar vi 1,777 objekt.

 

220904 söndag

Sol och moln, 14º C.

Här blommar det.

 

220903 lördag

Grått efter en regnig natt, 12º C.

Bilder: Faw´Waz Sweet Cherryblossom och fler bilder på Faw´Waz Sweet Cherryblossom, Pia´s Senorita Samba De Inca, Pia´s Yuki Emiko-Fujin och flera bilder av Pia´s Yuki Emiko-Fujin, hundar och mer hundar, Pia´s Senorita Hipp Hopp, Pia´s Yuki Hisako-UmePia´s Senor RapperJapanese chins, Zebrafinkar, Pia´s Chicka Rosita, Pia´s Senorita Tango.

 

220902 fredag

Sol, 11º C klockan 8,30.

För er som ibland kollar mina Japanese chins på hemsidan, så kan jag tala om att till sist har jag gjort en rejäl uppryckning, uppdaterat länkar och kompletterat information. Några uppfödda Pia´s Japaneser.

 

220901 torsdag

Sol, 15º C.

För att få snabb kontakt på hund är det bra att använa ljud som attraherar hunden. Prova er fram. Visslingar är vanliga. Mer om att få kontakt med hundar.

 

220831 onsdag

Sol, 16º C.

Nyheter idag: Politiker fortsätter att lägga energi på hur de ska bräcka varandra med att straffa folk, trots att det bevislingen inte har lett till några framgångar i andra länder. Så beslutar de att senarelägga all vindkraft i Sverige. Det som skapar ett sämre Sverige påskyndas, det som kan hjälpa till att rädda människans överlevnad sätts på paus. Hur är hjärnan funtad på somliga, det undrar jag. Samtidigt så har första fallet av fågelinfluensa bekräftats på en tumlare som strandat i Västra Götaland i Juni 2022, enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt)! Det blir bara fler och mer djur och natur som vi skadar och utrotar. Utan friska djur och frisk natur får till sist människan inte mat och vatten. Är det ingen som förstår allvaret i att vi måste prioritera att få mänskligheten av överleva?

 

220830 tisdag

Sol, 14º C.

Idag har vi haft besök, ett barnbarn som hjälpt oss att springa runt med kameran. Tack vare detta har vi fått bilder på alla hundar denna gång, utom en...

 

220829 måndag. Vecka 35

Sol, 17º C.

Om man t ex ska kalla in en valp börjar man med att söka hundens uppmärksamhet. När hunden tittar på en så kallar man. För att få hundens uppmärksamhet kan man t ex använda hundens favoritleksak. Använd den för att få hundens uppmärksamhet! Mer om att få kontakt med hund.

 

220828 söndag

Grått och blåsig morgon, 16º C.

Utställningsträning, ägaren SKA se till att hunden HAR KUL! Sedan kan vi träna därifrån. Men det som är viktigast är att HUNDEN HAR KUL! Har hunden inte kul har man misslyckats som hundägare/hundhandler. Att som domare prioritera hundar som släpar runt i ringen, då har nog domaren inte förstått vilket FUL STYGGELSE en olycklig hund är. Det är INTE vackert. Domare som inte ser det, undrar om de ens kan läsa av en hund över huvud taget? Kan de då ens äga en hund och bete sig snällt mot den? Mer om utställningsträning.

 

220827 lördag

Sol efter en regnig natt, 20º C.

Jag har en dröm, alla färger på alla raser. I vissa fall anses det vara olika raser, om bara en färg skiljer fast de i övrigt ska vara exakt lika. Alltså skulle vi förlora några raser på kuppen om vi lät alla raser ha alla färger, något som jag inte kan se att hundar skulle förlora på. Tvärs om! I vissa fall ska inte vissa färger blandas för att det kan ge "fel" färg. Nonsens igen, då det inte gör ont att ha "fel" färg. Mer om färger.

 

220826 fredag

Sol, 16º C klockan 8,30.

Jag säger ofta, ha KUL med din hund! Cirkuskonster är ett sätt att ha riktigt kul med hund.

220825 torsdag

Sol, 22º C.

Jag sa 1977 att om jag någonsin får en hund som attackerar folk ska jag avliva den omedelbart. Ett uttalande som jag fortfarande står för, 45 år senare. Det är INTE okay att ha hundar som attackerar folk. Mer om ansvar att ha hund.

 

220824 onsdag

Sol, 23º C.

Hur dumma är folk? Fattar de inte att allt valfläsk kan alla partier backa ifrån då ingen kommer få dominant ställning. Då kan de bara skylla på samarbetspartierna för att det inte blev som de väntade. Billig el. Billig bensin. Fler poliser. Bättre sjukvård. Valfläsk. Inte en tanke på att mänskligheten ska överleva.

 

220823 tisdag

Sol, 19º C.

Att så och skörda är inte alltid det lättaste. Jag planterade en hel påse med morotsfrön i våras, uppdelat i tre delar, först en tredjedel, 3 veckor senare, en tredjedel till, och 3 veckor senare sista tredjedelen av påsen. Skörden blev EN MOROT!

 

220822 måndag. Vecka 34

Sol, 20º C.

Lathet driver samhället numera. Lathet tycks vara många ungdommars religion. Lathet förkortar våra liv. Lathet gör att folk engagerar andra för det du kan göra själv, laga mat, städa, snickra, sköta trädgården, inreda m m. Jag har t ex hört barn/ungdommar som säger: Jag är ingen slav åt dig. Vad får jag betalt. Du bestämmer inte över mig. Jag tänker inte göra något medan du ligger och äter praliner. Av alla undersökningar som gjorts av experter runtom i världen sedan massor av årtionden tillbaka så förkortar stillasittande våra liv. Är det latheten som gör att vi förväntar oss att andra ska göra jobbet åt oss medan vi själv bara gnäller och klagar? Bevara mänskligheten!

 

220821 söndag

Sol, 19º C.

Chi valparna fyller idag hela 9 månader. De har bl a fått sina vikter uppdaterade. D v s de högt älskade flickorna som är kvar här hos oss. Pia´s Senorita Samba De Inca, Pia´s Senorita Tango och Pia´s Senorita Hipp Hopp.

 

220820 lördag

Regn på morgonen, grått på dagen och sol på kvällen, 21º C.

Om man över huvud taget känner sig tvungen att ge hundar smetig mat så bör man borsta tänderna på hunden efter varje måltid. Detta är bevisat sedan över 40 år sedan av en veterinär som var tandspecialist i Göteborg. Nu fick jag rapport, igen, på en 5-årig hund med ok tänder som alla satt ordentligt fast bytte foder till en smetig mat, på 3 veckor sitter hälften av tänderna lösa. Husse är grinfärdig. Mer om tandvård.

 

220819 fredag

Grått, sol från och till, åska från och till, regn från och till, mest uppehåll, 25º C.

En ramp till hundarna är bra ifall man har stora, tunga hundar som har svårt att ta sig upp i bilen ELLER om man har småvalpar som ännu inte lärt sig på i trappor. Bra stolpar i staket är också värdefullt.

 

220818 torsdag

Grått, 25º C.

Lampor som slår på automatiskt när t ex en hund går förbi är toppen nu när mörkare årstiden närmar sig. Jag har använt mig av solcellsdrivna lampor med rörelsedetektor i 15 år eller mera. Idag finns det många bra modeller till rimliga priser. Ingen kostnad på elnätet. Dessutom slipper man elektriker för att installera dem. De som hållit kortast tid har blivit 8-9 år gamla. De äldsta är över 15 år och "still going strong".

 

220817 onsdag

Sol, 20º C klockan 10.

 

220816 tisdag

Sol, 27º C.

Det är ett märkligt system i Sverige mellan varven. Vissa patienter vägras vård då vården är för dyr. Samtidigt ska våra skattepengar bekosta en som vill provosera. Då är det gigantiska pengar vi pratar om, och då är inte allt annar inräknat som rättegångskostnader, prykiskt och fysiskt lidande m m. Varför ska inte provokatörer betala de kostnader som de ådrar vårt samhälle? Det finns många människor som anser sig intelligenta, ska inte en enda av dessa betalda människor räkna ut hur det ska kunna ske? Ner för folk som är ute för att bete sig illa på andras bekostnad. Mer om att bevara mänskligheten och freden.

 

220815 måndag. Vecka 33

Sol och åska, 26º C.

Hur många utställningar per år är för mycket för en hund? Naturligtvis är det individuellt. Men utan tvekan kan man ibland se det inträffa. När hundar t o m på bild inte vill hålla upp huvudet på vinnarbild efter vinnarbild och inte varit så på sina första 50 utställningar, så vägrar jag att tro att det är ägaren som plötsligt har fått tycke för bilder på sin hund där den ser olycklig ut. När sedan ägaren säger att hunden inte vill längre, så har man nog skjutit ansvaret åt fel håll. Det är ÄGAREN som inte sett till att hunden tycker det är kul längre. Utställningar.

 

220814 söndag

Sol, 30º C.

Om man får för sig att gå igenom mina hundars gamla utställningsresultat så kan man snabbt se att det gått förvånansvärt bra trots att jag har olika domare hela tiden. Ibland är det samma, men det är endast för att de domarna oftare dömde i närheten där vi bott och de också bott i trakten, men ingen som jag var personlig med. Jag har aldrig jagat domare. Endast undvikigt tre domare, samtliga tre p g a att de inte var snälla mot hundarna. Trots att mina hundar har fått höga meriter på få utställningar så har de sällan fått placeringar i BIG och BIS sammanhang. Anledningen till detta är för att jag nästan alltid åkte hem före finalerna startade. I mycket sällsynta fall stannade jag kvar över finalen.

 

220813 lördag

Sol, 24º C.

Lite om fotografering av hundar.

Sätter in fler gamla bilder av mixade raser. Fler mixade raser. Andra djur. Chabo-höns. Akvarium. Damm med guldfiskar. Dvärgvädur Putte.

 

220812 fredag

Sol, 26º C.

Fler nygamla bilder, nu på syskonen Pia´s En-An Himeji, Pia´s En-An KitakyushuPia´s En-An Kumamato, Pia´s En-An Nagoya och Pia´s En-An Shan. Sedan nygamla bilder på Pia´s Gongxi-Guang Guniang. Pia´s J-kull född 2004.

 

220811 torsdag

Sol, 25º C.

Nygamla bilder: Pia´s Wakago Wadayama-Wan. Pia´s Xawabara Xamuri-Xan. Pia´s Chicko-Rita Cho-Cho. Pia´s Dichu Da-Hatchu och syskon.

 

220810 onsdag

Grått, 24º C.

Idag har älskade Rapper flyttat. Vi önskar dem alla allt gott i många, långa härliga och roliga år famöver.

Nygamla bilder från mitt gamla förråd av disketter som jag håller på att ta in i modärnare system: Pia´s Akio Sabu-Ro. Pia´s Ukushima Uwa-Jima. Pia´s Ta-Ta Mifo.

 

220809 tisdag

Sol, 21º C.

Idag har vi varit hos veterinären och fått Rapper besiktad inför hans flytt i morgon.

En sak som jag har svårt att förstå är alla dessa pengar som läggs på reklam för att få oss människor i Sverige att rösta på ett speciellt parti. Lägg pengarna på att låta mänskligheten överleva istället. Att någon går på reklamen om att vi ska använda allmänhetens pengar att ge folk med bensin och diselbilar pengar för att fortsätta döda mänskligheten ännu fortare istället för att lägga pengarna på att rädda mänskligheten är för mig en gåta.

 

220808 måndag. Vecka 32

Sol, 21º C.

Idag blir vår lilla älskling Faw´Waz Sweet Cherryblossom 4 månader gammal. Den lilla snuttan.

Idag skulle det varit Jerrys födelsedag, om han hade fått leva. Jag tror att det är den enda födelsedag utanför närmaste familjen som jag alltid har i mitt hjärta. Vissa människor glömmer man aldrig.

 

220807 söndag

Sol, 18º C.

Ny-gamla bilder på: Pia´s Kalas Ping-La. Pia´s Vajima Vaka-Yama.

 

220806 lördag

Sol, 17º C.

Ny-gamla bilder på: Pia´s Gongxi-Guang Guniang. Pia´s Ave A-Migo. Pia´s Extra Es-Meralda.

 

220805 fredag

Grått, 20º C.

Nya/gamla bilder på Pia´s C-kull född 2003. Pia´s D-kull född 2003.

Vem ska äras om en hund tar en titel? Uppfödaren, ägaren eller handlern? Mer om utställning.

 

220804 torsdag

Sol, 22º C.

Nya/gamla bilder på En-An-kullen född 2003.

 

220803 onsdag

Regn halva dagen och mulet halva dagen varvat om varandra hela dagen, 17º C.

Nya/gamla bilder: Pia´s Bashiwa Bana-Zawa. Pia´s Boyo Bosumi-Bago.

 

220802 tisdag

Sol, 21º C.

Så har vi hittat lite gamla bilder. Kitteka Smakfull Sur Strömmningssup och Phantasy Pan For Gold. Fler kommer varefter jag tar in bilder från disketter för att lägga dem på USB-minnen istället.

 

220801 måndag. Vecka 31

Grått, 20º C.

Japanese chin: Något som skrämmer mig är utvecklingen av Japanesernar. Tittar man på ca 100 år gamla bilder tycker jag att helhetsintrycket var bättre än idag. Jag har länge sett otypiska Japaneser poppa upp lite här och där. Japaneser som totalt motsätter sig Japanesens helhetsintryck, enligt rasstandarden. Det som skrämmer ännu mer är att de orastypsiska Japaneserna ofta har vunnit stort på utställningar! Då kommer jag till en annan hjärtefråga i mitt liv, kan inte domare hålla sig till rasstandarden? Varför? Jag ska inte denna gång gå in på omskrivningar av stander som ger hundar som av "nya" raser, en annan av mina hjärtefrågor. Exempel, en Japanese SKA ha:

Alla dessa punkter har det bortsetts ifrån eller t o m att motsatsen har premierats på utställningar. Speciellt under de senaste 10-15 åren. Vissa domare premierar och vissa uppfödare har Japaneser:

Vilken ras man än håller på med, som domare eller uppfödare: GLÖM INTE RASSTANDARDEN!

Vid revideringar av rasstandarder, gå ingen i egen vinst, eller får förmåner av egen kennelblindhet, utan se till att BEVARA rasen rastypisk. Mickla inte med rasstandarder!

Mer om rasstandarder.

 

220731 söndag

Grått, 23º C.

Någon som ligger mig varmt om hjärtat är dessa utvecklingar för hundar och allt kring hundar.

Vad har hänt de senaste 20 åren på hundfronten? Det blev poppis att ha hund, speciellt dvärghund. Tillbehör och foder- och foder- tillskott ökade något enormt, då även skötseltillbehör. Många myter väcktes vad gäller t ex kläder, mat, halsband m m. Många duktiga marknadsförare fixade egna märken på fantasifulla schampon m m som spreds som en skogsbrand.

Samtidigt har jag fått information från olika veterinärer och kliniker på olika ställen lokalt i Sverige, men också kollat statestik i Sverige och några andra nordiska länder för vad för problem hos hund som har ökat. Jag får från alla håll fått några gemensamma svar. Hudproblem, allergi och nackskador.

Något som är intressant är nackproblem. Om det vore avelsproblem borde fler problem med leder öka men så är inte fallet. Utan det är nackar. Vad har hunden vid nacken? Halsband! I dagens läge ser man många olika varianter av halsband och selar. Förr var det stryp-, halvstryp- och smala fasta halsband som användes. Arbetande hundar hade i regel stryp. Övriga hade oftast halvstryp eller smala fasta halsband. På den tiden var det ovanligt med nackproblem. Numera tycks det vara väldigt vanligt med nackproblem. Jag har använt stryp, fasta smala och halvstryp i olika perioder av vårat liv, jag har inte haft en enda hund med nackproblem i hela mitt liv. Jag har haft en enorm mängd hundar. Jag var hundvakt åt en hund som fick nackproblem. Det var otäckt. Jag hade haft hand om hunden någon vecka när jag såg första "anfallet". Mycket otäckt. Så kom det fler och fler och slutade med att vi gemensamt bestämde oss (jag och hundägaren) för avlivning, då på bara några veckor hade anfallen gått till ett 10-tal gånger per dag. Veckan innan avlivning ökade det till i stort sett en gång i timmen. Fruktansvärt! Nackproblem.

Hudproblem tycker jag inte är konstigt alls. En hund är inte konstruerad för kläder. Man har länge sett att nakenhundar har oftare kläder även innan 2000-talet, och de raserna var redan kände för hundproblem. Däremot de uppfödadre och ägare som härdade hundar istället för att klä dem hade sällan hudproblem på sina hundar. För mig är hudproblem och kläder ett direkt samband utan minsta tvekan. Ju mer päls en hund har, ju större chans att hunden klarar sig utan att bli sjuk av kläder, men däremot blir pälsen i dåligt skick, fungerar inte som en päls ska fungera. Det i sig ger hunden, och därmed hundägaren, problem. Allt går att sälja med mördande reklam, numera också kläder för att svalka en hund! Vissa drar sig inte för något, inte ens för att skada hundar, bara de får sälja sina produkter. Mer om kläder till hundar.

Allergier/överkänslighet... Alla dessa fantasifulla foder och fodertillskott, en del rent farliga, är inte alls svårt att härleda till ökade allergier. T ex, en uppfödare gick på romantiken kring att hundar är köttätare. Sagt och gjort. De gick över till köttdiet på hundarna. Övergången var ansvartfull och balanserad. Alltså en utdragen övergång. När det närmade sig full giva blev en av deras hundar akut sjuk, fick krampanfall och fick läggas in på djursjukhus. Nån dag efter så var det dags med en andra hund. Efter diverse prover och tester hos veterinären ställde de diagnosen proteinförgiftning, alltså en överkänslighet för för mycket kött. Hundarna fick normalt torrfoder och blev därmed friska igen. PS! Hunden är allätare och asätare. DS! Hunden som köttätare.

Ett annat exempel: En kennel började med vitlökspulver till sina hundar, då de läst så mycket fint om detta. De köpte hinkar med vitlökspulver för hundar. Började ge, började långsamt. Redan efter de var uppe i halv styrka så började hundarna visa små tecken på konstiga reaktioner. Nån fick som träningsvärk, en annan blev vinglig och liknande symtom. Utredning startade. Under utredningen kom det mer och mer konstiga saker. En hund fick röd ögonvita t ex. Efter några månader började de rikta ögonen på vitlöken. De slutade med vitlökspulvret och hundarna blev friska. En hund hade vid det laget fått avlivats p g a sina kraftiga problem. Liknande har jag hört om enstaka hundar som fått olivolja. En av hundarna fick olivoljan externt och blev sjuk. När man slutat med olivoljan har hundarna blivit friska. Det finns även andra tillskott som jag hört liknande om. Fodertillskott.

Många är de hundar som under de senaste 20-tal åren provat "nya" preparat vad gäller hundparfymer, nya schamposorter m m. Många är de hundar som fått hud och pälsproblem. Många är de hundar som blivit helt friska igen efter att de slutat med dessa preparat. Kom ihåg! Hundars schampo behöver inte ens innehålla rätt PH värde för hund. Vem som helst kan tillverka. De behöver inte ha kunskap ens. Ändå kan de tillverka och marknadsföra och sälja med mördande reklam egna märken. Vissa som hundar blir sjuk av. Parfymer m m.

Sedan har vi dessa alla sorters koppel, halsband m m. Det är ganska vanligt att billiga märken och udda/små märken på koppel m m har giftiga färger. Dessa tas upp via huden och påverkar hundar. En hund kan alltså bli förgiftad av koppel, halsband m m. Hundägaren kan också få i sig gifter via kopplet. Det samma gäller t ex hundleksaker, hundkoppar och andra tillbehör som kan ha billiga färger med gifter i.

T ex företaget Alac testar ALLA sina koppel- och halsbands- material för gifter innan de köper in och sedan använder materialen. En stor eloge för de som VERKLIGEN är mån om friska hundar! Allergier.

 

220730 lördag

Sol, 23º C.

Vad fostrar vi barn till? Jo, att växa upp och klara sig själva och gå ut i världen och bidra till samhället. Vill man inte släppa "barnet", så skaffar man hund. Mer om familjen.

 

220729 fredag

Sol, 24º C.

Jag har svårt att förstå varför det är ok att båda förorena städer med ljus och att ha ljus under sådana tider på dygnet när inte många människor finns ute. Man kan tjäna många poäng på att släcka ner något. Förtjänster ligger på både människor, djur och miljö. Dessutom sparar man i plånboken. Bevara mänskligheten.

 

220728 torsdag

Sol, 22º C.

Att bo och leva miljövänligt är egentligen inte så krångligt, om man tänker till. Dessutom SPAR det pengar. Bevara mänskligheten.

 

220727 onsdag

Sol, 24º C.

Idag har vår älskade hjärta Pia´s Senor Rapper fått besök. Därmed är han tingad.

 

220726 tisdag

Sol, 18º C.

Sedan jag flyttade tillbaka till Bergslagen och därmed lämnade norra Hälsingland så har stora förändringar skett vad gäller miljön i vårt närområde. Innan vi flyttade tillbaka så såg vi sällan vilda djur. Det var ett minimum. T o m av mygg! Sedan fick vi tillbaka vårt tidigare vilt-liv med fåglar, mygg, flugor, spindlar, älgar, rävar, grävlingar, ekorrar o s v. I Hälsingland såg vi kanske ett större vilt djur mer år eller varannat år, nu flera gånger i månaden. T ex så ser vi roadkill regelbundet. Bilen är full i fågelskit. När jag kör bilen så är det mycket döda insekter på bilen, speciellt om jag är ute och kör i gryning och skymning. Nu har jag bott i samma hus i snart 2 ½ år. Jag har under den tiden jobbat på att hjälpa viltlivet, så som jag brukar göra där jag bor. Denna sommar har utan tvekan viltlivet vad gäller insekter och fåglar ökat. Framför allt i flera arter fåglar och fler arter av insekter. Det är lite ironiskt att jag känner glädje över att det finns så många vilda djur här så vissa blir överkörda. Lika med att jag känner glädje när jag tvättar bilen ifrån fågelskit och döda insekter är ironiskt. Men så är det. Något måste vara extra sjukt i norra Hälsingland. Jag vet inte vad som skiljer men jag misstänker Tjernobil. Mer om att bevara vår mänsklighet genom att ge tillbaka lite till naturen som vi stulit från den.

 

220725 måndag. Vecka 30

Grått, regn på eftermiddagen, 18º C.

Jag har en kamera som det går att ta bilder med! Bilderna blir dessutom bra!! De går dessutom att scanna in i datorn!!! Full pott, ÄNTLIGEN! Kameran inköptes 2006-11-21 enl. original garantibevis och kvitto. Jag trodde utvecklingen skulle bli bättre när det gäller digital teknik, men det kan jag inte tro. Ska jag behöva köpa ca 15 år gamla grejer för att de ska fungera? Hur blir det nästa gång, när denna kamera är slut?

 

220724 söndag

Sol, 20º C.

Jag fick tag på en kamera på loppis. Det är en likadan som en jag hade för ca 15 år sedan, eller mer... Den var det inga fel på. Enda skillnaden på den jag hade och den jag köpte nu är färgen. Förra var röd. Denna är silver. Nu ska vi hålla tummarna att jag äntligen får en kamera med blixt som jag därmed kan använda både ute och inne och alla tider på dygnet och året. Mer om mina kameror.

 

220723 lördag

Grått, 19º C.

För de som vill se lite bilder på några Japaneser som är ca 90-100 år gamla. Var de så olika våra Japaneser? Man kan se att hundarna över lag fick vara mer hund, slitna fransar, och man kan se att de flesta inte är badade stup i kvarten utan fått ha sitt skyddande lager av fett kvar, kanske därför det inte var vanligt med hudproblem och allergier på hund på den tiden? Jag har gång på gång genom åren sett hundar som blivit skadade av för många bad eller felaktig badteknik eller fel schampon och andra preparat. Jag har EN ENDA GÅNG sett motsatsen. En hund som fått ohyra och var full i tovor så hunden var tvungen att redas ut för att komma åt ohyran ordentligt. Den hunden hade dock INGA hudproblem. Jag tror att många av våra modärna problem på hundar beror på för mycket istället för att lita på att naturen har gjort sitt för att se till att hundens kropp är frisk och sund och bevarar sig själv om den bara får vara naturlig. Japanese chins.

 

220722 fredag

Grått efter en natt med intensiv och nära åska, 17º C klockan 7,30.

I natt var det smällar och blixtar, bland de värsta jag varit med om i hela mitt liv. En gång till har det varit lika illa, och det var för bara nåt år sedan, eller var det två? I vilket fall så var det två hundar som blev stressade, om än inte nervösa. De reagerade och sökte mig, sedan var det bra. Vår nyaste hund, Faw´Waz Sweet Cherryblossom, kunde man tro var både blind och döv. Hon hoppade och skutade och lekte (då hon märkte att de andra var på benen) och däremellan sov hon. Obs! Vår lilla Cherryblossom är INTE döv och hon är INTE blind.

 

220721 torsdag

Sol, 29º C.

Idag fyller våra stora Chihuahuavalpar 8 månader, tänk vad tiden går. Pia´s Senorita Samba De Inca, Pia´s Senorita Tango, Pia´s Senorita Hipp Hopp & Pia´s Senor Rapper.

 

220720 onsdag

Sol, 29º C.

Ett bra sätt att snabbt kyla en hund är att skölja eller bada den i svalt vatten.

 

220719 tisdag

Sol, 24º C.

Många hundar har inte blivit utställningsstjärnor p g a åksjuka. Har man en hund med svår åksjuka är det svårt att bota dem helt. Om man har en hund med lätt åksjuka så kan man oftast träna bort åksjukan.

 

220718 måndag. Vecka 29

Sol, 20º C.

Så har vi hittat ett par till gamla bilder på vår älskade Pia´s Xawabara Xammuri-Xan "Urban". En hund som är djupt saknad. En hund som lever i vårt minne för evigt. Helt enkelt en oförglömlig hund för alla som lärt känna honom. Vår gode vän Leif, som numera är död, myntade begreppet "galen"  kärleksfullt med stora skratt. Ett begrepp som blivit fast i mitt och mina närmastes språkbruk. När vi kallar en hund "galen" vet vi att den är lika oerhört utåtriktad, rörlig, klättrande, hoppande, skojig, kreativ och orädd som X-pojken, vår älskade Urban. Pia´s Underbara Una-Petronella och Pia´s Ha-Na Ha-Ne-Nina var ytterligare högt älskade "galningar", för att enbart nämna några till.

 

220717 söndag

Sol, 19º C.

Har fått tag på en bra fläckt som jag använder i bilen. Den koppla jag till solcell, så den går igång när solen lyser och är snabbare, ju starkare solen är. Och om solen går i moln bakom kraftiga moln så slutar den snurra. Hunden slipper känna sig kall och varm efter när du stannar bilen och kopplar om fläckten. Alltså det enda vettiga sättet en fläckt för värme ska fungera.

 

220716 lördag

Sol, 17º C.

Så hittade jag ett gång andra patellaintyg på olika andra raser, raser som jag inte lever med längre. Italiensk vinthund, Phaléne och Papillon.

Många är testade av mina valpköpare, varför jag inte har tillgång till deras intyg. Vill ni ha med deras intyg på min hemsida är det vara att ringa, så ordnar vi det.

 

220715 fredag

Sol, 15º C.

Sedan på några Chihuahuor med patellaintyg. Pia´s Chicka Pepita, Pia´s Chicka Bonita, Pia´s Chicka Chiquita, Castillo´s Good As Gal och Kläpphällans Lovis.

Naturligtvis finns det MASSOR flera Chihuahuor som jag fött upp eller ägt som har friska knän, många finns på SKK´s officiella sidor, och om jag hittar fler i framtiden kommer jag lägga ut de intygen också.

Många är testade av mina valpköpare, varför jag inte har tillgång till deras intyg. Vill ni ha med deras intyg på deras egen sida på min hemsida är det vara att ringa, så ordnar vi det.

4 av dessa 5 chihuahuor ovan är alla nära släkt med de chihuahuor jag har nu.

 

220714 torsdag

Sol, 20º C.

Jag gick igenom gamla bilder. Jag hittade bl a patellaintyg m m.

Först på Japaneser: Pia´s Ha-Na Ha-Ne-Nina, Kläpphällans Cikito, Pia´s Shang-Shaw Yuppie, Pia´s Sachi-Ko Yu, Chaneira BecK´S, Pia´s Öppna Ö-Sona, Kitteka´ Fria Fröken Frida, Pia´s Saba Sa-Bina, Kitteka Yrväder Yppigpia, Pia´s Underbara Una-Petronella, Pia´s Ying-Yang Ibuduki Xi-An, Snowbird Kobe, Pia´s Zaga Ze-Zilia, Phantasy Pan For Gold, Pia´s Ave A-Migo, Pia´s Akio Suba-Ro, Kläpphällans Mimmi, Pia´s Kymara Chey-Ling, Odessa´s Kiril, Pia´s Vajima Vaka-Yama, Pia´s Zorro Zurr-Zurr, Hårskas Timo-Tej och Pia´s Ådessa Å-Ritza.

Naturligtvis finns det MASSOR flera Japaneser som jag fött upp och/eller ägt som har friska knän, många finns på SKK´s officiella sidor, och om jag hittar fler i framtiden kommer jag lägga ut de intygen också.

Många är testade av mina valpköpare, varför jag inte har tillgång till deras intyg. Vill ni ha med deras intyg på deras egen sida på min hemsida är det vara att ringa, så ordnar vi det.

Alla dessa japaneser är mer eller mindre släkt med de japaneser jag äger idag.

 

220713 onsdag

Grått, 20º C.

Har man problem med "anarki" bland sin hund eller sina hundar så har man låtit det gå för långt. När hundrna börjar bestämma i huset så gör man sin hund olycklig. Den hunden blir inte trygg eftersom den hunden inte kan lita på att du är stark nog att vara en bra ledare. Flockdjur, som t ex hundar och människor, behöver tryggheten av en vänlig och trygg ledare om man vill ha en vänlig och trygg omgivning.

Om en hund ständigt får byta hem med nya regler för varje ny familj så tar man ifrån hunden dess grundtrygghet. Värst är det om unga hundar får flytta mer än en gång. Då talar jag inte om 8-12 veckors valpar som flyttar en gång från sin uppfödare till sitt livslånga hem, om allt är som det ska.

När det gäller grundtrygghet av människor behövs en trygg barndom (minst 0-16 år). Om föräldrar ständigt undermineras och hålls ifrån sina barn så tar man ifrån barnen den grundtryggheten. Jag är medveten om att det finns ETT JÄTTELITET antal med dåliga föräldrar, väg det mot att nära på ALLA barn som växer upp i andra hem än sitt normala får mentala störningar av det. Alltså ska dessa ytterst få antal få allt stöd och all hjälp de kan för att göra familjen stark och rättskaffens. I de ytterst få fall där det inte går, så bör man leta efter en släkting som är stark och bra och trygg som kan ta vid. Finns inte det, så måste man ta till det värsta. Då blir det så få kvar så man kan ha ytterst noga kontroll på de hemmen, så allt blir till det bästa för alla parter i ett olyckligt förfarande. Det intressanta med detta förfarande är att det blir också billigast för samhället. Mer om att fostra hundar. Mer om den mänskliga familjen.

 

220712 tisdag

Sol, 24º C.

Puls 75-120 slag per minut. Lägre på stora och gamla, högre på små och unga. En frisk hund i vila tar 15-40 andetag per minut. Mer om puls m m.

 

220711 måndag. Vecka 28

Sol, 23º C.

Skelletet är till viss del olika på olika hundraser.

Mer medicinskt, låt INTE hunden dricka vatten i sjöar och vattendrag. Giftiga alger har ökat med den globala uppvärmningen. D v s vi får de giftiga algerna här oftare och oftare. Mina vänner i varmare länder, t ex spanien, portugal, kalifonien, har aldrig kunnat riskera att hunden dricker sjö och t o m bäckvatten. Viktigt är att ha med rent vatten att bjuda hunden istället. Mer om gifter. Mer om vatten.

 

220710 söndag

Grått, 18º C.

Så har jag lite rasberättelser om Chihuahua. Det går väl i och för sig att få tag i lite överallt, men ändå... Chihuahua.

 

220709 lördag

Sol, 19º C.

Nu vågar jag inte gå in på internetbanken längre. När jag ska prova att logga in kommer jag till en jättekonstig sida som vill ladda ner program i min dator! Antingen har banken bytt utseende eller så är det någon som försöker stjäla ifrån mig. Vart är världen på väg? Hur ska jag nu kunna betala räkningar? Jag HATAR tekniken, då den aldrig fungerar fullt ut. Den är rent farlig mellan varven.

 

220708 fredag

Grått, 22º C.

Vår lilla älskling Faw´Waz Sweet Cherryblossom blir idag redan 3 månader.

 

220707 torsdag

Grått efter en regnig natt, 21º C.

Något som gör mig mer och mer bekymrad för vart år som går att att läskunskaperna tycks vara värdelösa i Sverige. Jag sätter ut annons på annons. Det står klart och tydligt att de ska ringa, att jag INTE svarar på andra varianter. Trots det så ringer ingen men jag hör de som hjälper mig att sätta ut annonser att det kommer in meddelanden lite nu och då. Men jag resonerar som så, jag behåller hellre mina hundar än att jag säljer dem till folk som inte är läskunniga. Hur ska de kunna ta hand om en hund på ett bra sätt om de inte kan läsa eller lösa sina läsproblem? Mer om valpspekulanter.

 

220706 onsdag

Grått och dimma på morgonen, sol på dagen, 22º C.

Jag gör vad jag kan för att tänka mig för innan jag sätter mig i bilen. Dels för miljön, dels för min egen plånbok. Jag har lite drygt 1 mil till apoteket. Det tog 5 resor innan jag fick ut min medicin idag till sist. Jag började i slutet av förra veckan. Jag har alltså kört över 10 mil för att få min medicin från apoteket. Är det så dålig information vi vill ha i samhället med sådana katastrofala resultat? Detta är INTE bra för vår jord. Hur kan vi skydda den när inte ens ett apotek kan göra sitt jobb de har betalt för att göra? Förstör inte vår jord!

 

220705 tisdag

Sol, 17º C.

Hörseln är väldigt bra hos hundar. Hundar har ca 2 ½ gånger bättre hörsel än människor har.

 

220704 måndag. Vecka 27

Grått, 20º C.

Sedan länge tillbaka har jag en skada mitt i skärmen med ett litet svart trassel. Jag får dra ner och upp för att kunna läsa hemsidan. Nu är det en större svart "lapp" till vänster i skärmen också. Snart får jag problem att se på skärmen, men än så länge så kan jag bläddra upp och ner för att se vad jag skriver.

 

220703 söndag

Sol, 20º C.

Jag har samlat ett gäng rasbeskrivningar av mina raser. Man kan titta på t ex Japanese chin, där finns en hel hop med olika rasbeskrivningar från olika håll. Ibland kan man undra om det är samma ras de beskriver. Japanese chin.

 

220702 lördag

Regn och blåst från och till, 19º C.

Jag säger ibland att hundars smaksinne inte är lika utvecklat som människan. En förklaring till detta är troligen att hundar har 1,706 smaklökar, människor har 9,000 smaklökar. Mer om smaksinnet.

 

220701 fredag

Grått, 23º C.

Politik: Som jag ser det är allt detta med skjutningar, mordförsök, bränder, mobbing, mental ohälsa, bristande vård o s v samma grund. Vi har ingen familj längre. Detta kräver så omfattande åtgärder så hela samhället behöver ändras. Ingen är inne på det. Alltså finns ingen lösning för stunden, utan endast en massa åtgärder som inte är mer än "plåster på en sprutande ven". Man måste komma ut roten på det onda innan man kan ändra utvecklingen. Alltså finns det ingen chans att politikerna kan göra något åt detta nu då det bara pratas om att kasta in pengar lite här och där och skärpta straff, som inte på något vis ger oss tryggheten av familjen tillbaka. Sedan har vi den andra katastrofen i vårt samhälle. Att vi håller på att mörda oss själva genom att mörda miljön. Där finns det möjlighet att nå politisk framgång nu om alla väljare ger bestämda besked. Mer om att bevara mänskligheten.

 

220630 torsdag

Moln, en regnskvätt på kvällen, 24º C.

Naturen är perfekt ordnad, om vi människor inte hade blandat oss i. Allt sköter sig själv och helar också från tillfälliga naturliga avvikelser. Det är vi människor som förstör och förgör. Mer om att bevara mänskligheten.

 

220629 onsdag

Sol, 24º C.

Idag fick datorn till hemsidan nya problem. CD enheten "låter" om och om igen. Ytterligare ett problem som uppstätt. Jag provar att använda CD´n för att se om jag får stopp på det hela, men inte då.

 

220628 tisdag

Sol på morgonen, regn på eftermiddagen och kvällen, 24º C klockan 10.

Jag har genom åren känt ett antal långtidsarbetslösa personer. Just nu känner jag till ett gäng som inte jobbar fullt ut av olika anledningar. I samtliga fall beror det på bristande sjukvård. Även historiskt ser det ut som om det varit problemet om och om igen. Som jag ser det är inställningen till människan allt för okänslig. Människan är skörare än vad vi tror. Vi behöver varandra. Jag tror att detta beror på flera orsaker, men på djupet tror jag att det bottnar i samma sak. Vi människor drivs ifrån varandra idag, vi får inte ens en trygg uppväxt. Mer om familjetrygghet.

 

220627 måndag. Vecka 26.

Sol, 32º C.

I natt var den andra natten denna sommar med tropisk natt.

Vår älskade Selma har namnsdag idag.

 

220626 söndag

Sol, 30º C.

Jag är glad och tacksam om folk kan säda sina telefonnr till mig igen, så jag får tillbaka mina uppgifter i telefonboken.

 

220625 lördag

Sol, 28º C.

I natt här hos oss var den tropisk natt. D v s över 20 grader hela tiden på natten.

Midsommar. Ett starkt minne var vår första midsommar i Hälsingland. Jag letade som en tok, överallt. Med längre och längre radie. Inte ett enda midsommar firande. Inte någon midsommarstång. Min dotter var besviken. Till sist hittade vi en öppen mack där vi köpte något gott och åkte hem igen. Jag undrar hur det kan komma sig att en så stor helg och stort firande som midsommar i Bergslagen är nästan obefintligt i Hälsingland.

 

220624 fredag

Grått, 27º C.

Glad midsommar till alla hundvänner!

 

220623 torsdag

Sol, 23º C.

Sedan igår närmar vi oss mörkare dagar igen. Ta vara på sommaren, den är snart slut!

 

220622 onsdag

Grått, 18º C.

Idag går vår älskade Pia´s Diana M A Svensson in på sitt 10:e år. Tänk vad tiden går.

 

220621 tisdag

Sol, 21º C.

Idag fyller våra små Chi barn 7 månader. Pia´s Senorita Samba De Inca & Pia´s Senorita Tango & Pia´s Senorita Hipp Hopp & Pia´s Senor Rapper.

Idag fick jag nya telefonen att fungera. Nu går det att ringa till mig. Jag har dock tappat alla telefonnummer...

 

220620 måndag. Vecka 25.

Grått, 19º C.

Idag bar det iväg till affären för att köpa ny telefon. Sedan skulle jag få den att fungera...

 

220619 söndag

Sol, 22º C.

Så satte jag ut annons på Blocket på mina två pojkar som är till salu.

Vad händer då? Direkt som annonserna kommer ut går min telefon sönder. Det är helt klart virus i telefonen, den går inte att starta. Jag måste köpa ny telefon.

 

220618 lördag

Sol efter en regnig natt, blåsigt, 22º C.

Härliga dagar, regn på natten, sol på dagen, två dagar i rad. Underbart! Jag minns en sommar när jag hade det så hela sommaren, fast det regnade ju inte varje natt, utan lagom, så växter fick vad de skulle ha. Ideala förhållanden.

 

220617 fredag

Sol, 21º C.

Något är sjukt i världen idag. Som en cancersvulst i samhället som växer genom generationer. Jag pratar här om "proffisionella" lögnare. Exempel: Förskole och skolpersonal skyller på barn och föräldrar om de inte klarar av barnen och anmäler... I anmälan ser man gång på gång rena lögner. Lögner som kommer ifrån deras egna tillkortakommanden, som de lotsas och ljuger är barnen och föräldrarnas fel. Barnen växer upp i detta och ser och lär hur de ska sköta sig. Eller ska vi prata klarspråk? Alltså hur de ska missköta sig. Sätter gör också föräldrarna osäkra och därmed får barnen i dubbel mening en otryggare uppväxt. Ett annat exempel: Myndigheter inspekterar djur, är det något de inte gillar av vilken anledning som helst, så hackar de på djurägaren. Allt som oftast kan man läsa rena lögner i rapporten och andra skrivelser. Ibland är dessa lögner något som de själva har åstadkommit, inte något som fanns innan de kom och inte efter att de lämnat. Oftast är det de "besvärliga" djurägarna som drabbas hårdast, det vill säga de som har hög kompetens men inte mycket till makt i officiella sammanhang. De som t o m kan lära inspektörerna ett och annat. Dett tycks vara ett extra rött skynke för inspektörer, sådana djurägare ska tryckas ner. Ingen får stå över dem... Ytterligare ett exempel: Sjukvården och äldrevården. Skyll på pasienten när ni inte hittar felet eller ger fel behandling. Ljug sedan i journaler. Om telefonlinjer eller elledningar går sönder så säger reparatörerna att det är ditt fel, och skriver det i sina rapporter. Om byggarbetare misslyckas beror det på fastighetsägare och leverantörer, aldrig på dem själva. Om bilreparatörer misslyckas beror det på bilen och bilägaren. Alltså ett utbrett system på alla nivåer. Och inte begränsat till Sverige. Ingen människa idag är betrodd med sin egen kropp och själ, än mindre med sina barn och sina djur. Vuxna människor är inte ens betrodd med normal utrustning kring sig. Alla misstros. Och det tycks vara ok och praxis idag. Mer om familjen.

Vad har blivit nytt/vad är skillnaden? Den trygga familjen som en gång fanns är ifråntagen dagens barn. Och gårdagens. Första generationen hade rätt föräldrar som hade haft en stabil familj. Andra generationen är det barn som växt upp utan familjens trygghet, utan blivit fostrad av samhället och deras "utbildade" personal, som ALDRIG kan ersätta egen familj. Då när dessa gick ut i arbetslivet slog problemen ut i full blom. Öppet för allt och alla att se, om de bara öppnar ögonen. Misstror man folk hela tiden, istället för att stötta där så behövs, så skapar man folk som misstror. Min dotter har sagt något som jag tagit till mig, hon sa att hon hade svårt att fuska och ljuga när hon växte upp, eftersom jag LITADE på henne. Dessutom fanns jag alltid där för henne. Är detta kanske en bidragande orsak till att hon är hederlig och rättskaffens idag? Mer om familjen.

 

220616 torsdag

Sol, 20º C klockan 10.

Idag fick vi kära nyheter. Chi Chi Of Moonlight Shadow 9+ år, Pia´s Chicka Pepita 11 ½ år och Pia´s Chicka Felicidad snart 11 år och alla lever och har hälsan. Vi är så glada över våra bra valpköpare.

 

220615 onsdag

Sol, 20º C.

Förr värderade man föräldradjuren före avkomman. Om en avelstik blir utsatt för sådan graviditet att tikens liv riskeras värderar man alltid avelsdjuret först. Det är självklart inom hunduppfödning. Men kvinnor i USA ska värderas längre än deras foster... Bevara familjen och respektera familjen, försök inte att bryta ner och förgöra mödrarna. Om halva vuxna familjen är satt ur spel på ett sätt eller ett annat, förblir inte grundtryggheten intakt för barnen.

 

220614 tisdag

Sol, 21º C.

Varför är världen på väg att gå åt helvete? Varför har ungdomar mindre och mindre respekt för liv och fred? Varför är folk så ovilliga att stå för sina misstag? Varför skyller alla bara på offren hela tiden? Bevara mänskligheten istället för att göra allt ni kan för att förgöra människan.

 

220613 måndag. Vecka 24.

Sol, 20º C.

Förrut ville jag inte skaffa några fler hundar från USA då man inte visste vad som skulle gälla i det landet p g a en mer än lovligt knäpp president. Sedan skjuter de ihjäl varnadra, t o m barn. En sjukdom som sakta sprider sig över världen. Sedan anser man att alla ska ha rätt att bära vapen. Och om det skjuts i skolor anser man att lärare och annan skolpersonal ska utrustans med vapen! Det är sjukt. Sedan det senaste, kvinnor ska riskera att bli våldförda mot sin vilja p g a att de har en livmoder. Jag är glad att jag inte lever i USA. Varför försöker vi inte försöka ta hand om och vårda varandra istället för att våldföra oss på varandra. Har vi verkligen bestämt oss för att utrota oss själva?

 

220611 lördag

Grått och blåsigt blandat med sol, intensivt slagregn, vindstilla en tre till fyra gånger under dagen, 19º C.

Det man förr kallade aprilväder inträffar lite när som helst numera. Senaste 10 åren är det som om aprilvädret med alla väder på en dag, var både i mars och maj. Nu spiller det ut över juni också. Inget tu tal om att vädret är ur balans. En balans som jag är övertygad om att det är vi människor som rubbat, som vanligt. När ska mänskligheten lära sig att leve MED naturen istället för MOT naturen? Mer om hur vi dödar oss själva.

 

220610 fredag

Grått, 19º C.

Jag förstår mycket väl varför "vilden" i regeringen och "vilden" i Turkiet inte tål varandra. De är ju exakt likadana! Som barn i en sandlåda. Testar gränser hela tiden för att se hur många förmåner man kan tjata till sig. Sedan tror de att de är intelligenta och smarta. Mer om mi syn på NATO m m.

 

220609 torsdag

Grått, 14º C klockan 8.

Jag har bestämt att våran blå Chi pojk ska få flytta. Jag ska inte ha någon Chi hane längre. Ricco Vigal Poseidon in Blue är därför till salu.

 

220608 onsdag

Grått efter en regnig natt, 15º C klockan 10.

Varför förstår vi inte att våldet ökar då vi tagit ifrån barnen en trygg hemmiljö? Mer om min syn på en trygg familj.

 

220607 tisdag

Grått, 22º C.

Vad är en utställning? Varför har vi utställningar? Utställning ska värdera FÖREGÅENDE GENERATIONS gener/förtjänster/nackdelar. Är föregående generation ansvarig för om hunden på utställningen är visad perfekt? Att hunden har pälsar som endast hundar som inte får vara hund har? Att hadlern är vän med domare? Att ägaren kan klä sig rätt? Vart har utställningen hamnat? Mer om utställningar.

 

220606 måndag. Vecka 23.

Sol, 25º C.

Livet är en ständig berg-å-dal-bana.

Stor lycka, vi välkomnar Faw´Waz Sweet Cherryblossom i familjen.

Sorgliga nyheter. Kurt-Lennart Pettersson, Kläpphällans kennel, Piteå har fridfullt somnat in i sin säng. Han finns inte mer på denna jord.

 

220605 söndag

Sol, 22º C.

Glad pingst!

Varför låter man inte bensin o d vara dyrt? Varför går regeringen in och subvenstionerar? Jo, av en väldigt enkel orsak. Det är så många människor som är arga på höjda bränslepriser så partier som är rädd om sina väljare gör allt för att fria till dem. Jag själv anser att naturligtvis måste avdrag för transport höjas när resor blir dyrare. Därom råder ingen tvekan. Men för övrigt, putta folk över kanten till att skaffa sig alternativa färdmöjligheter. Subventionera tåg, buss o s v istället för drivmedelspriser! Detta trots att jag själv inte har alternativ till bil för att ta mig till närmaste affär m m. Själv skulle jag aldrig vilja rösta på ett parti som förespråkar mindre priser på drivmedel. De människor som är arga på höjda drivmedelspriser borde tänka på att höjda drivmedelspriser kan bidra till att mänskligheten överlever och inte dör ur i en nära framtid. Mer om mina åsikter om krig.

 

220604 lördag

Sol, 21º C.

Varför ska en anti-krig-sammanslutning som NATO ha kvar ett land i organisationen som går in på andra länders territorier och utför våld? Jo, för USA som startade NATO går in i andra länder och bedriver våldshandlingar som de försvarar med att det är i fredens syfte. De ondsinta gör inget annat än att leta kryphål för att kunna fortsätta att vara onda. Världen har alltså lärt sig, att man kan skylla på att det är i fredligt syfte. Man ska "rädda" urfolket på Krim. Man ska "rädda" de rysktalande i Ukraina. Man ska "rädda" ukrainare från "nassister". Man ska rädda "sitt" territorium på andras marker. Man måste nog vara ganska strikt om man vill ha fred. Att endast bedriva fred, utan någon form av våld eller tvång (vilket egentligen är samma sak). Mer om mina åsikter om krig.

 

220603 fredag

Grått, 21º C.

Hemsidan uppdaterad med 1,040 objekt.

 

220602 torsdag

Grått, 19º C.

Bilder: Pia´s Senor RapperPia´s Senorita Hipp Hopp och hundar.

Bilderna blir färre och färre, då jag är så less på mina dåliga kameror, allihop.

 

220601 onsdag

Grått, 16º C. På kvällen (kl. 19,30) är det 20 grader varmt.

Tågpriser. I Tyskland har de infört ett experiment på 3 månader där man för 9 EURO får åka hur man vill med tåg, buss m m över hela Tyskland under en månad. Snacka om möjligheten att alla ska kunna lära känna sitt land, ha kontakt med människor rent fysiskt. Snacka om hjälp till att hjälpa till att skydda naturen och därmed vår framtid. Heja Tyskland! I Sverige har det däremot varit ungefär samma konstnader att åka tåg som bil. Så har det varit i ca 20-30 år. Har man sedan konstnader för att ta sig till tågstationen (om man bor på landet som t ex vi gör) och sedan att ta sig till platsen man ska till vid framkonsten blir det enormt mycket dyrare. Sedan om man är två personer som ska åka, eller att man ska ha en eller flera hundar med sig, så blir det så dyrt så man kan åka fram och tillbaka flera gånger till samma pris som tågbiljettens pris. Sedan har vi tiden. Att först åka till stationen, sedan tågresan, om vi förutsätter att tåget går i tid. Sedan att åka till slutresans mål. Vid det laget har mer tid oftast förflutit i mycket större utsträckning än om man åker själv med bil. Säg att man åker för att hämta några stora grejer, eller handa mycket. Ja, då blir det många lyft ut och in med grejerna innan man når slutmålet. När man sedan frågar ledande personer om varför man ska ta tåget, säger de för att tåget är bekvämt!!! En stilla vädjan: Försök att känna att ni räddar världen när ni betalar dyr bensin!

 

220531 tisdag

Sol, åska och regn börjar på eftermiddagen, 17º C.

På tal om åska. Mina hundar är inte oroliga när det blixtrar och smäller. De har väldigt fina psyken, allihop. Jag är så glad i mina fina hundar.

Det finns de som manipulerar hunden. På vissa raser, framför allt vita, så är det utställningsmänniskor som tar sina hundar till veterinärer som inte registrerar ingrepp i Sverige, och opererar bort saker, som exempel ibland navelbrock, "felaktiga" sporrar och tårkanalerna, tårkanalerna är det som jag här konsentrerar mig på denna gång. Sedan får de droppa hunden i ögonen hela livet. Trots det blir det oregelbunden vätska i ögonen, hunden har smärta från och till. Hundens hornhinnor tar skada mer och mer med tiden. De som en gång blivit sämre tenderar att fortsätta att bli sämre med åren. Jag anser naturligtvis att detta är djurplågeri. Det står också i kontrast med svensk lag. Mer om ögon.

 

220530 måndag. Vecka 22.

Sol, 20º C.

Om man inte kan hålla sin egen hund helt stilla utan hunden kan dra runt med en, så har man inte kontroll över hunden. Att inte ha kontroll över hunden medför ibland fysiska och alltid psykiska lidanden för hunden. Det är faktiskt olagligt att inte ha kontroll över sin hund. Skaffar man en stark hund och inte har muskler att hålla i hunden MÅSTE man ha utrustning som gör det möjligt att hålla hunden och ha kontroll över hunden när man håller den. Vill man inte det, kan man inte ha hunden på ett lagligt sätt. Tänk själv! Om hunden får syn på något när man går efter trottoaren så kan hunden dra ut en i gatan, hunden och/eller en själv kan bli ihjälkörd, eller kanske handikappad för livet. Dyra bilar kan bli fördärvade, det är något som hundägaren ska ersätta. Beror det på att man inte klarar att hålla sin hund, så gäller i regel inte försäkringar. Människor i bilar kan bli fördärvade. Också då är hundägaren skyldig och därmed också ersättningsskyldig. Man kan tappa hunden helt och den kan fortsätta att gå bärserkagång. Den kanske fick syn på en söt liten hund. Den kanske lägger en tass på hunden och bryter dess rygg! Det kanske är en vansinnigt värdefull hund, hundägaren till den skadande hunden är skyldig. Hunden kanske fortsätter o s v. Fatta idén, INGEN hundägare ska ha en hund den inte kan HÅLLA FAST! Sedan har vi det psykiska. Att inte ha kontroll över hunden är hunden väl medveten om. Alltså kan den, och kommer den, att göra som den vill, när den vill. Detta gör att ledaren/människan ses som svag, inte att lita på. Då känner sig hunden inte trygg. Det gör att hunden tar saker i egna tassar. De besluten brukar inte vara så kompartibla med vårt samhälle. Mer om koppelträning. Mer om ansvar.

 

220529 söndag

Sol, 18º C.

This page started May 29, 1997. Vi firar 25 år på internet. Det startade med en presentation med mina hundar med deras härstamning med hjälp av Kristina, som la hela grunden till hemsidan och lärde upp mig. Sedan kom mer info. Sedan privat info. Och nu senast en massa privata funderingar kring livet. Här är vi nu och snart är det slut p g a dataproblem. Tack Kristina!

 

220528 lördag

Grått, 16º C.

Jag har nu försökt lägga ut annons igen på hanvalpen Pia´s Senor Rapper. Men jag lyckas inte. Visst är tekniken underbar, eller? Valparna är nu ½ år. Jag har fått ut en annons, och i den hade annonsen kommit ut med rätt telefonnummer de första 1 ½ dygnen, sedan ändrades telefonnumret till ett annat. Efter det fanns alltså inte rätt telefonnummer med i annonsen längre. Jag har förstått att många skrivit på annonssidan till mig och skickat e-post till mig, men vad hjälper det när jag inte är på internet? Något som jag noga skrev i annonsen också, fast att läsa tycks inte vara de flesta hundspekulanters färdighet numera. Mer om mina ovilja mot internet.

 

220527 fredag

Regn, mulet, sol, varvat under dagen, 12º C.

Flera av mina kameror, inklusive min telefonkamera, kan jag inte använda, med mindre än att jag lägger upp bilder på internet. Jag vill INTE ha varenda bild jag tar på internet. Jag vill alltså INTE lägga upp bilderna på internet. Alltså kan jag inte använda kamerorna... Tekniken tar överhand. Jag vill inte vara med om det och ändå tvingas jag hela tiden, om jag inte väljer bort att leva utanför samhället. Mer om mina protester mot internet. Mer om fotografering av hundar.

 

220526 torsdag

Moln, 16º C.

Kristi himmelsfärdsdag. Detta är den dag när Jesus for upp till himlen.

 

220525 onsdag

Grått, 15º C.

Så har det kommit varningar om kaniner som släpps ut. Varningar kommer ifrån Djurskyddet Sverige. Det ser alltså ut som om kaninerna har tagit platsen från sommar katterna i samhället. Skaffar på våren, släppa ut den i det vilda på hösten. Fler nyheter. Mer om ansvar.

 

220524 tisdag

Sol, 20º C.

Namn är lustiga och väldigt personliga. T ex är ju Ängla ett vanligt namn. När jag tänker på Ängla, tänker jag på änglar. Inte konstigt och inte heller långsökt. Jag är nog inte ensam om det. Däremot tror jag att jag är mer ensam om att tänka på döda när jag föreställer mig en ängel. En ängel är ju inte levande av kött och blod, som t ex människor. Jag skulle aldrig våga att döpa någon till Ängla, det skulle för mig kännas som om jag vill att den dör. Namnförslag.

 

220523 måndag. Vecka 21.

Sol, 18º C.

Varför kan inte bara EU bestämma att alla EU länder som kan stoppa import från ryssland bör göra det omedelbart. Alla EU länder borde kunna vara överrens som det, eller? Mer om mina åsikter om krig.

 

220522 söndag

Moln, 16º C.

Jag säger igen, är det konstigt att smuggelhundar ökar? Knappast. Då har folk inte fattat ett smack. Det finns en enorm mängd med uppfödare som slutat eller dragit ner på hunduppfödningen. Den vanligaste orsaken till att uppfödare drar ner på verksamheten eller avslutar den helt av alla de jag pratat med de senaste 10 åren tycks vara jordbruksverket. Deras oavbrutna ändrande av regel som inte ens de själva kan på stående fot och som djurägare är SKYLDIGA att kunna och rätta sig efter, även när de nya reglerna införs i skymundan och inte kommer till allmänhetens kännedom, om man inte lusläser var eviga regel och bestämmelse på daglig basis, vilket är mer än en heltidssyselsättning och inte ger utrymme för att sköta djur samtidigt är ett stort problem. Anledningen är två: Dels kan INGEN sköta allt perfekt. Dels använder deras inspektörer detta för att göra sig av med sådana de inte gillar, oavsett varför. En annan avgörande sak är att de blir trackaserade av inspektörerna. Dessa företeelser är det i slutänden alltså standsanställda som ligger bakom. Sen försöker de se till att det inte kommer hundar insmugglade. Det är bara önska dem lycka till. Men deras regler har vi ju redan fått hit så många nya sjukdomar som plågar våra svenska hundar numera, så det kan väl komma lite mer, eller? Mer om inspektioner/inspektörer o d.

 

220521 lördag

Grått, 19º C.

Pia´s Senorita Samba De Inca, Pia´s Senor Rapper, Pia´s Senorita Hipp Hopp, Pia´s Senorita Tango blir 6 månader idag. Jag är väldigt glad i mina små solstrålar som sätter fart på både folk och fä.

 

220520 fredag

Grått efter en regnig natt, 16º C.

Jag behöver inga väderraporter. Det räcker att titta på de vilda fåglarna här hos oss. Ca 2 dygn innan det blir sämre väder börjar de äta upp sig på min bekostnad. Lätta kalorier, om än tråkigare än naturens stora och varierande utbud. När de plötsligt slutar komma till våra matstationer så vet man att nu kommer fint väder inom 1-3 dygn. Ändå så är det få fåglar när det är som mest på sommaren, om man jämför med på vintern. Då kommer fler sorters fåglar och många fler. Jag menar dock att vi människor har tagit ifrån fåglar (med många flera djurslag) så mycket mat. Vi har utrotat matsorter och vi har minskat de återstående matens habitat. Alltså är det inte alls fel att hjälpa till så det kan ge tillbaka lite av allt vi stulit från naturen. Mer om "våra" vilda fåglar.

 

220519 torsdag

Sol, 18º C klockan 9,30.

I Gävle har sedan massor av år kaniner förvildats. De har överlevt OCH förökat sig. Så snabbt som bara kaniner kan. Det är alltså kanininvation i en viss del av Gävle (jag kommer inte ihåg vad området heter). Detta är alltså ett mycket välkänt faktum. De bekämpas, men det går inget bra. Nu har jag förstått att det sedan i höstas finns flera ställen runtom i Sverige som håller på att bygga upp "vild"kaniner kring bosättningar. Det är känt att kaninerna i Gävle startade med rymlingar eller utsläppningar av tamkaniner. Det är nog så i de andra fallen också. Det är inte bara hundägare som har ansvar för sitt djur, alla djurägare har det! Mer om ansvar.

 

220518 onsdag

Sol, 12º C klockan 8,30.

Det finns många gånger som jag rent hatar kameror. Jag har förlorat allt intresse av att fota. De senaste 5-6 kamerorna jag köpt har INTE EN ENDA gett bra bilder. INTE NÅGON! Alla är köpta på olika ställen. Alla är av olika märken. Det enda gemensamma är att ingen har kostat mer än 1,200:-. Jag skulle så gärna vilka ha en bra kamera. Den jag använder nu är ca 10-12 år gammal, eller äldre... Den har ingen blixt. Trots det är den den bästa kameran jag har. Mer om fotografering av hundar.

 

220517 tisdag

Sol, 17º C.

Vem är det som försöker förgifta SVT? Nu har jag hört folk som har torr och irriterad hals flera gånger om dagen, i flera dagar. Vissa klarar inte ens att prata, t ex mitt under nyhetsuppläsning! Något verkar plötsligt vara helt fel. Jag blir orolig.

 

220516 måndag. Vecka 20.

Sol, 15º C.

Varför sägs NATO vara en krigsorganisation av somliga personer och organisationer om och om igen. Hoppas de att NATO ska vara en krigsorganisation? Eller hoppas de att alla ska se på NATO genom falska glasögon? Mer om mina åsikter om krig.

 

220515 söndag

Sol, 17º C.

Det är märkligt att ryssarna kallar oss aggressiva. Det är ju endast de som gått in i andra länders territorium och bedriver ohyggligheter. Ingen går in till dem. Hur kan någon vettig människa tro på sådan smörja? Mer om mina åsikter om krig.

 

220514 lördag

Sol, 16º C.

Det märks att man blir äldre när man minns förgångna tider med nostalgi. Jag minns när allt bröd var oskivat och varje familjemedlem skar olika tjocka skivor. För att inte tala om skar snett. Det är en tid som nära på är bortglömd i det stora. Som sagt, nostalgi.

 

220513 fredag

Sol, 17º C.

Hot mot Sverige från ryssarna. Inte fientlig, säger ryssarna. Intressant! Det är något liknande av vad de sa om sina relationer till Ukraina också. Ryssar är tydligen duktiga på att hota. Men ibland går de längre, det har de bevisat. Hur man ryssarna tro att vi ska stå ensamma i världen när det gäller vårt skydd när vi ser att ryssarna ger sig på dem som står ensamma. Ibland undrar man vad folk använder hjärnan till. Mer om mina åsikter om krig.

 

220512 torsdag

Sol, 14º C.

Att folk inte fattar att vi kommer inte överleva om vi inte omedelbart tar tag i vår jord på ALLA sätt som tänkas kan, NU! Mer om mänsklighetens bevarande.

 

220511 onsdag

Grått, 13º C.

Om man fotar en hund där benen inte syns så ser det ut som en hund har kortare ben än vad den har. Om man klipper en bild så det är mindre "luft" ovan och under hunden och mer framför och bakom, så ser hunden ut att vara längre än den är, och tvärs om. Mer om fotografering av hundar.

 

220510 tisdag

Grått, lätt regn på kvällen, 17º C.

Varför upprepar folk lögner om och om igen. En lögn blir ju inte mer sann för det. Att säga att Sverige har varit alliansfri över 200 år, är inte rätt. Vi har haft massor av allianser, en den ena och en den andra. Om och om igen. Att upprepa gång på gång att detta har hållit oss utanför kriget, vilket skitsnack! Vi har haft tur tillsammans med vårt geografiska läge. Hur länge ska Sverige chansa på tur? Neutral? Alliansfritt? Mer om mina åsikter om krig.

 

220509 måndag. Vecka 19.

Sol, 18º C.

Vårt lilla blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue fyller idag hela 5 år. Min lilla bäbis är en stor pojke nu. Tänk vad tiden går fort.

 

220508 söndag

Sol, 18º C.

En överpäls har strån som är blankare och tyngre strån, underull har pälsar som är mer matta i färgen och lättare strån som har lättare att trassla sig och flyga runt. Hundar utan underull har mer luft på huden, mindre tilltäppt hud. Därmed har de mindre risk för tovor. Hunden har också mindre skydd för kyla. Får den hunden slippa kläder har de stor chans till friskare hud. Hunden med mycket underull är varmare. De skyddas också lättare från liggsår. Vissa raser med lite underull och stor tyngd i kroppen/hög vikt, har lättare att få liggsår. Då får hundar förhårdnader, kan påminna om en sårskorpapå huden, men det är inte en sårskorpa, det är en förtjocknad av huden, som skyddar hunden från att vara ömm i huden när den t ex lägger sig. Hundar med kraftig underull som man är dåraktig att sätta kläder på är mer skyddad från negativa verkningar av kläderna, då underullen skyddar dem. Mer om pälsar.

 

220507 lördag

Grått, 15º C.

Ska Sverige bekosta krig? Ser ni inte själva att flera otroligt stora projekt som planerats har tidigarelagts med flera år p g a rysskrisen. Det ger många arbeten och därmed ökad styrka till Sverige. Dessutom är det flera projekt som stärker hållbarheten i världen. Jag kan inte fatta att regeringen fortsätter att gömma sig bakom teknikaliteer. Det är bara de slutar att köpa ALLT av ryssarna. Fattar de inte att det är dyrare att förlänga kriget en extra dag i onödan? Kan inte folk leverera ryssfria produkter, men då är det bara att inte köpa dem. Enkelt. De är ynkryggar, fegisar som inte gör det bästa för Sverige och inte det bästa för världen. Mer om krig.

 

220506 fredag

Grått och kraftig morgondimma, 18º C.

Putins högt uppsatta chef för Gazprom Andrej Krukovskij endast 37 år gammal har dött. Det är fler och fler som dör av de nära Putin. Man kan undra om de som dött har haft något emot kriget eller endast förlorat Putins pengar. Eller är det något annat? Mer om mina åsikter om krig.

 

220505 torsdag

Moln, 17º C.

Idag blev det 1,255 uppdateringar på hemsidan.

 

220504 onsdag

Sol, 15º C.

Här växer och frodas det, trots att det bara är i begynnelsen ännu. Våra planteringar.

 

220503 tisdag

Sol, 10º C.

Bilder: Pia´s Senorita Samba De Inca och fler bilder på Pia´s Senorita Samba De Inca, chihuahuor, Pia´s Senorita Tango och fler bilder på Pia´s Senorita Tango, hundar, Pia´s Senor Rapper och fler bilder på Pia´s Senor RapperPia´s Yuki Emiko-FujinPia´s Senorita Hipp Hopp och fler bilder på Pia´s Senorita Hipp Hopp, Pia´s Yuki Hisako-UmeRicco Vigal Poseidon In Blue.

 

220502 måndag. Vecka 18.

Sol, 15º C.

Ryssarna tycks ha fega landsmän. De baktalar döda svenskar som inte kan försvara sig. Mer om mina åsikter om krig.

 

220501 söndag

Sol, 14º C.

Första maj protesterar man eller framför sina åsikter. Här är en åsikt ifrån mig. Med tanke på alla Putins näsmaste oligarker som dött under suspekta omständigheter runt om i världen de senaste månaderna så är det uppenbart att det är farligt att vara en nära man till Putin. Döda: Leonid Shulman, Alexander Tyulyakov, Mikhail Watford, Vasilij Melnikov, Melnikovs fru Galina, Melnikovs två unga söner (4 och 10 år gamla), Vladislav Avajev, Avajevs hustru, Avajevs dotter, Sergej Protosenja, Protosenjas fru, Protosenjas barn. Slutsats, det är farligt att vara "vän" med Putin. Det är också naturligt att de som överlever att vara nära Putin inte vågar säga något. De vet ju hur det kan bli då... Att leda med fruktan istället för kärlek, är förkastligt och ALDRIG hållbart i längden. Putin är p g a sitt agerande och p g a sin ålder snart en före-detting, av en orsak eller annan. Vi är många som ser fram emot den dagen. Mer om mina åsikter om krig.

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2022-09-05

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström